ZoekenVeiligheid

Tanzania is een overwegend veilig land. Maar net als in andere Afrikaanse landen komt diefstal en zakkenrollen voor. Geef geen gelegenheid tot diefstal en gebruik uw gezond verstand.
Voor meer reisadvies klik hier.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Beste reistijd

Tanzania kan het hele jaar door bezocht worden. De maanden februari, maart en juni tot september zijn topmaanden.

Tanzania gerelateerde links

- Wikipedia Tanzania
- Tanz. Tourist board
- Tanzania Overheid
- BBC Tanzania

Stichting SPOTS

Boekt u via Going Africa Safaris uw safari, dan levert ook u een bijdrage aan het instant houden van de grote katachtige in Afrika. Lees meer .....

Thuisvaccinatie.nl

We werken samen met het LCR aangesloten Thuisvaccinatie.nl. Thuisvaccinatie.nl komt bij u thuis. Ook buiten kantooruren.
Lees meer ……

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze budget kampeersafari naar Tanzania is geen groepsreis en kan op elk gewenst moment vertrekken.

Aantal deelnemers

Deze budget kampeersafari heeft geen minimum aantal deelnemers.

Vanaf prijzen 2020

2 pers. € 2.510,00
3 pers. € 2.100,00
4 pers. € 1.890,00
5 pers. € 1.765,00
6 pers. € 1.675,00

Geen single toeslag.

Prijzen 2020 voor special campsites in de Serengeti

2 pers. € 590,00
3 pers. € 430,00
4 pers. € 345,00
5 pers. € 295,00
6 pers. € 260,00

Geen single toeslag

Bagage

Per persoon is 15 kg aan bagage toegestaan. Niet in een harde koffer. 

Inbegrepen bij de prijs

Alle transfers volgens reisschema, alle accommodatie en maaltijden volgens reisschema, alle game drives, benzine, alle toegang tot de parken volgens reisschema, Engels sprekende chauffeur/gids. Tent, matras, slaapzak, kampeerequipment.

Niet inbegrepen bij de prijs

Optionele activiteiten, drankjes, fooien, persoonlijk uitgaven, annulerings- en reisverzekering, visums, vluchten, maaltijden niet opgenomen in reisschema en drankjes in de hotels.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht zijn niet bij de prijs inbegrepen. Geadviseerd wordt om op de heenweg voor een dagvlucht naar Kilimanjaro te kiezen. De vlucht terug kan vanaf Kilimanjaro airport plaats vinden. Bij een verlenigng naar Zanzibar vliegt u terug vanaf Zanzibar via Dar es Salaam of Nairobi. Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten voor u.

Visum en paspoort

Voor Tanzania heeft u een visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Informatie over migratieIn dit kaartje wordt de meest gebruikelijk migratie-route weergegeven. Regens en andere factoren kunnen er de oorzaak van zijn dat de wildebeesten afwijken van de gebruikelijke route.

 


Printen | E-mail

10-daagse Tanzania avontuurlijke budget privé kampeersafari

Kampeersafari Tanzania. Deze avontuurlijke budget kampeersafari van Going Africa Safaris in het noorden van Tanzania kenmerkt zich door de speciale avontuurlijke manier van kamperen. Het kamperen geeft een extra dimensie aan uw budget kampeersafari. Een nostalgisch gevoel maakt zich van u meester en u voelt zich als een voormalig ontdekker van Afrika. Verder kenmerkt deze avontuurlijke kampeersafari van Going Africa Safaris zich door een langer verblijf op de meest interessante plekken. Hiermee geven we u de gelegenheid om zoveel mogelijk uit de natuur te halen en de natuur u de kans te geven de bijzondere momenten te laten zien. Verder geeft een langer verblijf op een plek u meer rust en geniet u meer van de flora en de fauna. Natuurlijk is het mogelijk om de reis verder aan uw wensen aan te passen. U verkent de gebieden in alle rust. Kortom een budget kampeersafari die hoogtepunten van Tanzania combineert en uitstekend in balans is. Dit is geen groepsreis maar een privésafari welke het gehele jaar door te maken is.

Korte beschrijving (O = ontbijt, L = Lunch, D = Diner)

Dag 1. Aankomst Kilimanjaro Airport
Vliegt u met KLM, dan arriveert u via een rechtstreekse vlucht in de avond op het vliegveld van Kilimanjaro. Uw chauffeur/gids of een afgevaardigde van de lodge verwelkomd u op het vliegveld en brengt u naar de lodge. Ourpost lodge is een eenvoudige budget lodge welke voor een nacht prima te gebruiken is. Wilt u echter een upgrade, laat het ons gerust weten.
Overnachting: Green Mountain Lodge of vergelijkbaar (O)

Dag 2. naar Lake Manyara NP
De safari begint omstreeks 09.00 uur met een transfer naar Lake Manyara NP. Via een goede weg bereikt u na ongeveer 120 kilometer het plaatsje Mto wa Mbu. Mto wa Mbu ligt tegen het Lake Manyara National Park aan. Lake Manyara is een prachtig park met boomklimmende leeuwen. Verder leven er olifanten, giraffes, verschillende soorten antilopen en nog veel meer dieren. Lake Manyara NP is een prima park om uw safari mee te beginnen. Nadat de auto op de campsite is uitgeladen maakt u in de middag een eerste verkennende gamedrive en gaat u op zoek naar de bewoners van dit verrassende park.
Overnachting: Nsya campsite (O, L, D)

Dag 3. naar Serengeti NP
Vanochtend vertrekt u richting de Serengeti. De steile wanden van het Rift Vallei zijn de stille getuige van uw vertrek. Wanneer u Ngorongoro gebied bereikt past het landschap zich meteen aan. U klimt de kraterwand omhoog en het bos krijgt steeds meer het uiterlijk van een regenwoud. Totdat u een uitkijkpunt bereikt vanwaar u een schitterend uitzicht heeft in een evenzo schitterende krater. Hiermee krijgt u alvast een voorproefje voor over een paar dagen. U vervolgt uw weg en daalt aan de andere kant de krater weer af richting de vlaktes van de Serengeti. De masai bevolking en thomson's gazelles, zebra's en giraffes kijken u na wanneer u over een vaak hobbelige weg en, in de droge periode, een stoffige weg uw avontuur in de Serengeti tegemoet rijdt.
Een overweldigend landschap toont zich aan u. De weg naar de campsite is al een gamedrive op zich. Wanneer de tijd het toelaat verkennen we nog snel het gebied waar u kampeert terwijl de assistent gids/kok de tenten opzet en het eten gaat voorbereiden.
Overnachting: Public campsite (O, L, D)

Dag 4 - 6. Serengeti NP
Deze dagen staan volledig in het teken van het maken van game drives. Wilt u een keer een hele dag een gamedrive maken? Geen probleem. U neemt de lunch mee en onderweg zoekt de gids een plek waar u heerlijk van de lunch kunt genieten. Maar houdt er rekening mee. Op het heets t van de dag laten dieren zich minder zien. We raden u vooral aan om in de vroege ochtenduren en de namiddag, wanneer de temperaturen niet al te hoog zijn en dieren zich meer laten zien, te genieten van wat de natuur te bieden heeft. U heeft dan ook het mooiste licht voor de foto's. De volle dagen in de Serengeti geven u een goede mogelijkheid om veel gebieden te verkennen tijdens een zoektocht naar de wilde dieren. Natuurlijk proberen we u waarmogelijk bij de migrerende wildebeesten en zebra's te brengen. 
Overnachting: Public campsite (O, L, D)

Dag 7. Ngorongoro Crater
Via een game drive rijdt u richting de bekende Ngorongoro Crater. Het landschap is afwisselend. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan Olduvai Gorge en Shifting sands. Vraag uw gids naar deze opties. U maakt een game drive in de Ngorongoro Crater. In overleg met de gids kunt u een masai dorpje bezoeken. (optioneel). Na de game drive rijdt u door naar uw campsite.
Overnachting: Nsya Campsite(O, L, D)

Het is ook mogelijk om op Simba campsite bovenop de Ngorongoro Crater te slapen. Naast dat het er erg koud kan zijn, zijn de voorzieningen daar vaak erg smerig. Vandaar dat we standaard met Nsya campsite rekening houden.

Dag 8. Tarangire NP
Vanmorgen daalt u de kraterwand af voor een game drive in de Ngorongoro krater. Laat u verrassen door dit prachtige gebied en de vele dieren die hier leven. Misschien heeft u geluk en ziet u de neushoorn van dichtbij. Verder leven er veel hyena's, zebra's, wildebeesten, leeuwen, nijlpaarden, cheeta's en overige dieren. Na de game drive vertrekt u naar Tarangire NP. Wanneer er tijd over is maakt u een eerste verkennende game drive in dit mooie park.
Overnachting: Wild Palm campsite (O, L, D)

Dag 9. Tarangire NP
Vandaag staat in het teken van diverse game drives in Tarangire NP. In overleg met de gids is het ook mogelijk om uw lunch mee te nemen voor een volle dag game drive. U kunt wat dieper het park in rijden om ook andere gebieden van Tarangire te verkennen. Tarangire NP bezit enorm veel Baobab bomen wat het landschap ook kenmerkt. Verder leven er veel olifanten naast veel andere dieren zoals leeuwen, luipaarden, veel antilopensoorten en wildebeesten. U gaat natuurlijk op zoek naar het grote wild en de vele vogels. Na de picknick lunch vervolgt u de game drive. De zonsondergang laat de vele baobab bomen prachtig contrasteren.
Overnachting: Wild Palm campsite (O, L, D)

Dag 10.
Na een laatste ontbijt en game drive in het park verlaat u Tarangire NP en eindigt uw safari met een transfer naar het vliegveld voor uw vertrek naar Nederland of uw verlenging met een paar dagen aan het strand. (O)

Routekaart

Tanzania kampeersafari

Wat is kamperen op een "special campsite"?

Normaal overnacht u tijdens kampeersafari's in de Serengeti op public campsites. Hier kamperen ook andere toeristen en deelt u de sanitaire voorzieningen.
Tijdens onze kampeersafari heeft u de mogelijkheid om in de Serengeti of de Ndutu Area op special campsites te overnachten. Dit maakt het mogelijk om in op dat moment interessante gebieden (gelet op de migratie) te overnachten zonder andere kampeerders op de campsite. U beschikt dan over eigen sanitaire voorzieningen en niet va n de vaak minder aangename gezamenlijke voorzieningen.
Hiermee creëert u een uniek bushgevoel. Wilt u hiervan gebruik maken, geef dit dan bij de boeking aan.
Deze speciale campsites zijn beperkt en dienen in een vroeg stadium bij de lokale autoriteit en geboekt te worden. Aan deze fant astische manier van kamperen zijn wel extra kosten verbonden. Alleen en midden in de natuur genieten van de geluiden van de bush en het idee dat dieren vrij door uw campsite, alleen verlicht door het kampvuur, kunnen lopen maakt het avontuur wel compleet.

Nog meer informatie over campsites in Tanzania

Verlenging

Wij adviseren u graag hoe u deze safari kunt verlengen met een verblijf op het "spice eiland" Zanzibar of de nog minder ontdekte en bezochte eilanden Pemba of Mafia. Alle eilanden hebben fraaie stranden en staan bekend als snorkel- en duikbestemmingen.« Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap