ZoekenNieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.


Printen | E-mail

Going Africa Safaris is donateur van Victoria Falls Anti Poaching Unit (VFAPU).
Tijdens onze studiereis door Botswana in april/mei 2012 kwamen we voor het eerste in aanraking met de Victoria Falls Anti Poaching Unit (VFAPU). Toen kregen we te horen over het goede werk wat VFAPU verricht door te proberen het grote probleem van poachen (stropen) in de Victoria Falls regio tegen te gaan.

Veel dieren lopen gevaar door het ongekend aantal snares (strikken) wat er door poachers geplaatst wordt. Gelukkig met de uitbreiding van VFAPU worden er steeds meer snares voortijdig gevonden en onschadelijk gemaakt. Maar het is erg hard werken en soms moeten rangers van de VFAPU dit helaas met de dood bekopen.

Naast de poachers die voor eigen gebruik poachen, is er ook een georganiseerde poachers bende die goed bewapend zijn en gesteund worden door rijke belanghebbenden. Het is bewonderenswaardig hoe de rangers hun leven wagen om de natuur in deze fraaie regio te beschermen.

Toen we in 2012 hoorden dat er een Anti Poaching of Awareness excursie is, hebben we ook meteen besloten om deze bij Zimbabwe op de website te plaatsen. Inmiddels heeft een respectabel aantal reizigers via Going Africa Safaris deelgenomen aan deze excursie die echt als een eyeopener dient. Namens VFAPU willen we u hiervoor dank zeggen, want ondersteunt u hiermee financieel en in de praktijk de VFAPU. Niet alles is vanzelfsprekend wat we tijdens onze safari’s door het prachtige Afrika zien.
Helaas konden we in 2012 vanwege de tijd niet mee op deze Anti Poaching c.q. Awareness excursie.

In september 2013 hebben we opnieuw, op uitnodiging, door Zimbabwe gereisd. Naast de Victoria Falls regio, hebben we ook Hwange NP, Matobo NP, Gonerezou NP, Mana Paools NP en Lake Kariba met Matusadona NP bezocht en konden we genieten van wat deze fraaie parken te bieden hebben. Nu hebben we ook genoeg tijd ingepland om deel te nemen aan de Anit Poaching of Awareness excursie.

De excursie in het kort.
Na bij onze accommodatie te zijn opgehaald, rijden we naar Zambezi NP waar we op een zandweg en onder het genot van koffie en ontbijt uitleg krijgen over het hoe en waarom van VFAPU en de manier waarop ze werken.
Na deze uitleg zijn we dieper het park ingegaan om te beginnen aan een wandelsafari met de mogelijkheid om wilde dieren te zien, maar ook sporen van poachen te vinden en op te ruimen.
Naast een prachtige wandeling door afgelegen delen van het park, dus ook nog de mogelijkheid om goed werk te verrichten. Dat is weer iets anders dan de standaard excursies bij de watervallen.
We wisten niet dat het ook daadwerkelijk tot het vinden van snares zou komen. Helaas zat in een van deze strikken een buffel waar we te laat voor kwamen. De buffel was gisteren in de snare terecht gekomen en gestorven. Gieren hadden de buffel al geopend en even later zien we aan de overkant van de Zambezi rivier in Zambia de poachers zich verschuilen. Het is echt een vreselijk gezicht hoe deze buffel verstrikt is geraakt en gestikt is. Dat moet een vreselijke dood zijn geweest. Voor de buffel kwamen we dus te laat. Maar we beseffen dat we met het weghalen van de andere zes strikken ook dieren gered hebben.

Going Africa Safaris voelt zich betrokken bij wat we aanbieden en met het aanzicht van de dode buffel, beseften we nog meer dat we VFAPU meteen moeten ondersteunen. Dit naast de partnerschap die we al met Stichting Spots hebben. Zo heeft de verschrikkelijke dood van deze ene buffel veroorzaakt dat we met ingang van dit jaar de VFAPU gaan ondersteunen door middel van een jaarlijkse donatie.

Wilt u volgen wat VFAPU doet?
VFAPU op Facebook (besloten groep)

Wilt u ook doneren?
Website en doneren aan de VFAPU

U hoeft niet te doneren. Alleen al met uw deelname aan de Anti Poaching of Awareness excursie ondersteunt u de VFAPU.
Anti poaching of Awareness excursie. 

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap