Printen | E-mail

Victoria Falls en de Victoria watervallen

Het plaatsje Victoria Falls ligt aan de zuidelijke oever van de Zambezi rivier en aan het oostelijke einde van de Victoria Falls. Het is een mooie toeristische stad die gemakkelijk te voet te verkennen is en heeft een breed scala aan activiteiten o.a. de uitdaging van white water rafting en bungy jumpen, olifant safari's, cruises bij zonsondergang, anti poaching excursie en nog veel meer…... Victoria Falls heeft voor ieder wat wils.

De Victoria watervallen zijn een van de zeven natuurlijke wonderen van de wereld en beschikt over grootste geheel van vallend water op aarde en is daarmee een fascinerend en betoverend spektakel. De enorme massa van het water valt 100 meter naar beneden en maakt een donderend geraas wat zorgt voor een prachtige nevel van water. Vandaar de lokale naam 'Mosi oa Tunya' wat betekend 'de rook die dondert'. Toegang tot de watervallen is eenvoudig en op loopafstand van het stadscentrum. De waterstroom over de watervallen varieert gedurende het jaar. Gedurende de periode februari - mei kan de nevel een spectaculaire hoogte bereiken van meer dan 400 meter. Dit heeft als nadeel dat de watervallen door de hoeveelheid nevel moeilijk te zien zijn. De hoeveelheid water wordt in augustus minder en is zijn laagst in de periode oktober - december. In deze laatste periode valt een groot deel van de waterval droog.

De Victoria watervallen zijn ook voor een deel vanaf de Zambia kant zichtbaar en in tijden van laag water kan er zelfs naar de rand van de Victoria watervallen worden gelopen of een duik worden genomen in Devils Pool. Vanaf de Zimbabwe kant kunnen de Victoria watervallen in de volle breedte verkent worden.
 
Boek uw safari reis naar Victoria Falls bij Going Africa Safaris

17-daagse luxe en comfortabele lodge en kano safari door Zimbabwe

Een 17-daagse luxe en comfortabele lodge safari door Zimbabwe waarbij alle facetten van het land ziet en proeft. €€€€€


Lees meer »

9-daagse Focus lodge safari Zimbabwe **nieuw**

9-daagse Focus lodge safari Zimbabwe van Victoria Falls naar Hwange National Park en afsluitend naar Matusadona NP. €€€


Lees meer »

9-daagse lodge safari focus on Botswana

Met deze 9-daagse lodge safari door Botswana verken je de top gebieden van Botswana op een betaalbare manier maar ook met diverse upgrade mogelijkheden. "€€" tot "€€€€€"


Lees meer »

11-daagse authentieke lodge en luxe kampeersafari door Botswana

Een authentieke lodge safari in combinatie met avontuurlijk maar luxe kamperen in Chobe Savuti en Moremi. Tijdens de luxe kampeersafari heeft u een gegarandeerde window seat en een eigen en-suite tent. 
"door ons aangeraden" €€€


Lees meer »

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap