WAYO Africa activiteiten

Wandelingen - fietsen/mountainbiken - kanoën - cultuur - Manyara night drive - Manyara Treetop walkway

WAYO Africa activiteiten zijn divers en gemiddeld van een hoger niveau dan bij een gemiddelde accommodatie in Arusha of Mto wa Mbu. Dit heeft alles te maken met de interne opleiding bij WAYO.

De WAYO activiteiten zijn ook te boeken wanneer u via ons een safari in Tanzania boekt die niet wordt uitgevoerd door WAYO, maar via onze andere lokale partner. Vraag ons naar de mogelijkheden om een van de activiteiten op te nemen in uw safari in Tanzania.

De WAYO activiteiten zijn onder te verdelen in korte wandelingen, fietsen/mountainbiken, kanosafari’s, cultuur, night-gamedrive Lake Manyara en een Lake Manyara Treetop Walkway. Daarnaast biedt WAYO langere wandelsafari’s in de wandelzones van de Serengeti en op de rand van de Ngorongoro Crater aan.

Onderstaand meer informatie over de diverse mogelijkheden van de WAYO activiteiten.

Boek uw WAYO Africa activiteit bij Going Africa Safaris. Deze activiteiten zijn niet afzonderlijk te boeken wanneer u geen safari via Going Africa Safari geboekt heeft.

Reisadvies Tanzania

WAYO Africa activiteiten - Korte wandelactiviteiten

WAYO Africa activiteiten

Lake Duluti – Arusha
Geniet van een mooie wandeling onder de luifel van het Lake Duluti-bos aan de oevers van het meer. Vanaf deze locatie heeft u de perfecte gelegenheid om zowel bos- als watervogels te spotten.

Ervaren gidsen helpen u bij het identificeren van alle minder bekende vogels en bomen. Duur: 2 – 2,5 uur, Zwaarte: gemiddeld

Boswandeling – Manyara
Maak een wandeling door de Great Rift Valley, door een dicht grondwaterbos. Bekijk vogels, apen, bush buck en andere bosdieren.

Dompel uzelf onder in de geluiden van het bos terwijl u word omringd door het geluid van frisse beekjes en watervalletjes. Duur: 2,5 – 3 uur, Zwaarte: gemiddeld tot hoog

Dorpswandeling – Mto wa Mbu
Deze wandeling door het dorp Mto Wa Mbu is een geweldige culturele ervaring en staat onder begeleiding van een ervaren Engelssprekende gids die is opgegroeid in het dorp.

U bezoekt lokale boerderijen, scholen, een kleuterschool, lokale huizen en de markt. Het is mogelijk om een lokale lunch op te nemen die wordt geserveerd op een prachtige bananenplantage diep in het dorp Mto Wa Mbu. Duur: 2,5 – 3 uur, Zwaarte: laag

WAYO Africa activiteiten - Fietsen of Mountainbiken

WAYO Africa Activiteiten

Er zijn duizenden kilometers routes om te verkennen. De meeste van deze tracks zijn mooi en eenvoudig om te fietsen. Er zijn echter ook meer uitdagende routes voor de meer avontuurlijke fietser. De mountainbiketochten zijn ontworpen om u zowel een natuur- als een culturele ervaring te bieden.

Fietsen bij Usa River en Tengeru Villages
Dit is een korte en gemakkelijke route van ongeveer 2 uur over voornamelijk enkelsporige paden door de boerendorpjes aan de rand van Arusha. Het grootste deel van deze route is vlak en varieert van matig tot goed om te rijden.

U ontmoet lokale Tanzaniaanse boeren, kinderen en algemene boerengemeenschappen. De route is deels in de schaduw. Zwaarte: gemiddeld

Fietsen bij Usa River, Tengeru dorp en Mount Meru (halve dag)
Deze fietstocht van 3 uur voert langs de boerendorpjes Usa River en Tengeru. Een stukje van de route gaat over de lagere hellingen van Mount Meru en langs weelderige boerderijen op de hellingen. De tracks zijn in een matige tot goede staat. Zwaarte: gemiddeld tot hoog

Fietsen bij de Usa-rivier, het dorp Tengeru en de Mount Meru (hele dag)
Deze dagrit voert door de boerendorpjes Usa River en Tengeru. Een stukje van de route gaat over de lagere hellingen van Mount Meru en langs mooie boerderijen op de hellingen.

Een inspannende route steile (bos)paden omhoog en omlaag. De tracks zijn in een matige tot goede staat. Zwaarte: hoog

Fietsen in Arusha National Park (hele dag)
De dag start met een korte gamedrive door het park op weg naar de Ngorodoto-krater vanwaar de fietsroute start. De route gaat voornamelijk langs de rand van de krater met een prachtig uitzicht op de krater. Een ranger vergezelt u omdat de mogelijkheid bestaat dat u buffels tegen komt.

Andere dieren die u waarschijnlijk ziet, zijn Colobus Monkeys, giraffen en verschillende vogelsoorten. De route volgt deels een grindpad en deels door kleine dieren gebaande paden die modderig kunnen zijn. De paden kunnen uit steile stukken bestaan. Zwaarte: hoog

Fietsen in het dorp Mto Wa Mbu
U geniet van een twee uur durende mountainbiketocht door het boerendorp Mto Wa Mbu. Tijdens deze route bezoekt u lokale boerderijen, scholen, kerk, een lokale bar en geniet u van de bezienswaardigheden en geluiden van dit levendige dorp. Zwaarte: gemiddeld

Fietsen in Mto Wa Mbu en Great Rift Valley
Ervaar de lokale culturen per fiets tijdens een ongeveer drie uur durende mountainbiketocht door het boerendorp Mto Wa Mbu. Tijdens deze route bezoekt u lokale boerderijen, scholen, kerk, een lokale bar en geniet van de bezienswaardigheden en geluiden van dit levendige dorp.

De route voert verder over de oever van Lake Manyara met prachtige vergezichten over het meer en op de Rift Valley Wall met de kans op ontmoetingen met kleine kuddes wilde dieren. De route is redelijk vlak over soms smalle paden.

Het is mogelijk om tijdens deze route een lokale lunch op te nemen in het dorp. Zwaarte: gemiddeld

WAYO Africa activiteiten - Kanoën

WAYO Africa Activiteiten

Tanzania is het land met zowel het grootste als het diepste meer in Afrika. Toch hebben Tanzania-bezoekers relatief weinig mogelijkheden om een kanosafari’s te ondernemen.

De enige gebieden waar wild kan worden bekeken vanuit een kano zijn in Arusha National Park, Lake Duluti en in Lake Manyara National Park.

Dit alleen wanneer het waterniveau voldoende is. Waar in andere landen nog op rivieren een kanosafari kan worden ondernomen, is dat in Tanzania alleen mogelijk op enkele meren. Hierdoor zijn er geen meerdaagse kanosafari’s mogelijk, maar is de duur van een kanosafari maximaal 3 uur.

Het aanbieden van de kanomogelijkheden is begonnen in Lake Manyara National Park nadat El Nino het grootste deel van het park overstroomde en een kano een zeer verstandig middel was om wild te bekijken.

Dit was de eerste avontuurlijke activiteit in een Tanzaniaans Nationaal Park en onze lokale partner is nog steeds de enige outfitter die deze activiteit in de parken mag uitvoeren. De kanosafari’s staan onder begeleiding van een goed getrainde gids

Kanosafari Momella Lake (Arusha National Park)
Geniet van een rustige en schilderachtige kanosafari aan de oevers van het kleine Momella meer. Tijdens deze kanotocht van 2,5 uur kunnen er buffels, bushbokken, giraffen, nijlpaarden en veel watervogels worden gespot die in of nabij het water leven. Zwaarte: laag

Kanosafari Lake Manyara (Manyara Nationaal Park)
Lake Manyara herbergt een ongelooflijk scala aan vogelsoorten, waaronder duizenden roze flamingo’s. Vanuit de kano kunt u heel dicht bij giraffen, olifanten, buffels en andere op de oevers grazende dieren komen.

Geniet van het adembenemende landschap tijdens deze 2,5 uur durende kanosafari. Zwaarte: laag tot gemiddeld

Kanosafari Lake Duluti (Arusha)
U glijdt langzaam over het gladde oppervlak van dit kleine kratermeer en bekijkt het vogelleven bestaande uit onder andere giant kingfischer, fish eagle, darters en nog veel meer vogels.

Lake Duluti is omringd door beboste kraterwanden welke u verkent tijdens een heel bijzondere en rustige 1,5 uur durende kanotocht. Op het eiland in het meer overnachten honderden cattle egrets. Zwaarte: laag

WAYO Africa activiteiten - Cultuur

WAYO Africa Activiteiten

Rondleiding door Arusha
Met deze tour krijgt u meer inzicht in het drukke stadje Arusha. U hebt de mogelijkheid om een ​​school, kerk en een lokale markt te bezoeken en een drankje te drinken in een lokale pub. Een interessante ervaring tijdens uw Tanzaniaanse vakantie. Duur: hele dag of halve dag, Zwaarte: Laag

Bezoek lokale markten (Tengeru of Usa River)
Dit zijn twee korte wandelingen van anderhalf uur. U loopt van Rivertrees Country Inn of van Lake Duluti Serena naar een van deze op eten en fruit gerichte lokale markten. Uw gids vertelt u meer over het proces van lokale markten en helpt u om met de verkopers te communiceren. Zwaarte: Laag

Bezoek Cemetery of Polish War Refugees
Dit is een historische site voor de Tweede Wereldoorlog, toen Poolse vluchtelingen hun weg naar Afrika vonden. Tijdens deze 2-uur durende tour laat de gids u de graven in Tengeru (dicht bij Lake Duluti) zien.

Op de begraafplaats zelf informeert een lokale gids u meer over de betekenis van deze begraafplaats.

Mto Wa Mbu Village wandeling
Tijdens deze twee uur durende wandeling bezoekt u het lokale boerendorp Mto Wa Mbu. Dit dorp is uniek in Tanzania omdat het de thuisbasis is van meer dan 120 verschillende stammen uit heel Afrika.

Tijdens de wandeling bezoekt u lokale boerderijen, scholen, een kleuterschool, lokale huizen en de markt. Het is mogelijk om een lokale lunch op te nuttigen in het dorp of in het Swahili Canteen Restaurant in Mto Wa Mbu. Zwaarte: laag – gemiddeld

Tuk Tuk dorpsrit
Voor degene die geen tijd, energie of het vermogen hebben om in het dorp te lopen, is het mogelijk om een dorpstour te doen in een Tuk Tuk. De Tuk Tuk is ideaal om tussen de boerderijen en lokale huizen te komen.

Een Tuk Tuk kan maximaal drie passagiers vervoeren op een achterbank en een chauffeur en een gids. De zijkanten van het voertuig zijn open zodat er nog steeds een geweldig gevoel blijft om buiten te zijn en u verbonden te voelen met de mensen en omgeving.

De rit duurt ongeveer twee uur en voert langs boerderijen, lokale huizen, scholen, kerken en nog veel meer

WAYO Africa activiteiten - Lake Manyara night drive

WAYO Africa Activiteiten

Een hele nieuwe wereld van diersoorten (nachtdieren) krijgt u te zien tijdens een night-gamedrive. U ziet het park en dieren vanuit een heel ander perspectief.

Lake Manyara ecosysteem
Lake Manyara is de ideale locatie voor een night-gamedrive vanwege de verschillende ecosystemen. Er wordt gezegd dat Lake Manyara over elf verschillende ecosystemen beschikt. Daarmee vormen de ecosystemen een smeltkroes voor heel veel soorten dieren en planten.

Zo is er onder andere het meer, de kloof van Rift Valley, het grondwaterbos, de Ngorongoro-hooglanden en het in de buurt gelegen droge Tarangire systeem.

Lake Manyara wildlife
In Manyara National Park is het hele jaar door goed en betrouwbaar water aanwezig en de dieren zijn hier in topconditie waardoor het kijken naar wilde dieren nog beter is.

De minder geziene dieren zijn over het algemeen ‘s-nachts actief en het Lake Manyara National Park is er vol van! Stekelvarkens, genetten en civetkatten zijn frequente bezoekers van het bos.

Nijlpaarden zijn ook nachtdieren en het is zeer waarschijnlijk dat veel van deze beesten aan de kant van de weg grazen. Lake Manyara staat bekend om een ​​groot aantal luipaarden en hoewel het niet heel vaak voorkomt, worden deze ongrijpbare katten toch regelmatig gezien.

Waarnemingen van leeuwen komen vaker voor. Waar leeuwen overdag meestal slapen, zijn ze bijna altijd ‘s-nachts actief.

De night-gamedrive
De night-gamedrive begint rond 20:00 uur met een bezoek aan het dikke grondwaterbos van Lake Manyara. Vanuit het bos rijdt u richting het meer en wordt de Simba-rivier gevolgd richting de nijlpaarden. De night-gamedrive duurt ongeveer 2,5 uur.

Bij de gate wordt u weer opgehaald door uw eigen gids en u wordt bij Serena Manyara Lodge afgezet.

WAYO Africa activiteiten - Lake Manyara Treetop Walkway

WAYO Africa Activiteiten
Ervaar de natuur als nooit tevoren!

Manyara Treetop Walkway neemt u mee op een hemels avontuur door het prachtige bos van Lake Manyara. Wandel tussen de boomtoppen en ervaar de ongerepte natuur en dieren in het wild vanuit een uniek perspectief.

Treetop Walkway
Deze 370 meter lange walkway begint met een korte promenade die geleidelijk van grondniveau omhoog voert naar het bladerdak van het bos. U loopt over een reeks hangbruggen met een dik netwerk aan de zijkanten en bereikt een hoogte van 18 meter boven de grond.

Elk van de bruggen eindigt op een uitkijkplatform dat rond boomstammen ligt. Deze boomtop is een perfecte plaats om te stoppen en te genieten van het leven in de kruinen tussen vlinders, apen en vogels.

Vogelvlucht door het bos
Tijdens deze wandeling wijzen gidsen u op interessante feiten over de flora en fauna van het Lake Manyara, terwijl u geniet van een uniek panoramisch uitzicht op de wereld om u heen. Dit is de eerste Treetop Walkway in Tanzania en een van de langste in Afrika.

Een geweldige outdoor-activiteit voor natuurliefhebbers en avonturiers. Gezinnen, koppels, individuen en groepen zijn allemaal welkom.

Bereid u voor op een ervaring die u nooit zult vergeten!