Vertrek

Deze Zuid-Tanzania fly-in lodge safari reis is het hele jaar door beschikbaar en kan op elke gewenst moment beginnen.

Aantal deelnemers

Dit is geen groepsreis maar een prive safari met uw eigen gezelschap.

Seizoenen

Hoogseizoen
01-07 t/m 31-10
23-12 t/m 04-01

Laagseizoen 
04-01 t/m 31-03
01-06 t/m 30-06
01-11 t/m 22-12

Inbegrepen bij deze safari

Alle transfers volgens reisschema, alle maaltijden en accommodatie volgens reisschema, game- en activity package volgens reisschema.

Niet inbegrepen bij deze safari

Uw internationale vluchten, drankjes uit de bar, verzekeringen, uw persoonlijke uitgaven, tips/giften, medische evacuatie.

Vliegtickets

De intercontinentale vluchten zijn niet inbegrepen. Vluchten met een aankomst in Dar es Salaam en vertrek van Dar es Salaam zijn aan te bevelen. Dit kan via verschillende maatschappijen.
Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten voor u.

Vluchten tussen de camps

Voor de vluchten tussen de camps is per persoon 15 kg aan bagage toegestaan. Niet in een harde koffer.

Visum en paspoort

U hebt een visum nodig aan te vragen bij de Ambassade of aan de grens. Voor de aanvraag bij de ambassade hebt u een geldig paspoort, een reisbevestiging, één pasfoto en het bewijs van inenting tegen gele koorts nodig.
Koopt u een visum aan de grens, dan heeft u alleen een geldig paspoort nodig.
Uw paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst uit Tanzania.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.Printen | E-mail

11-daagse Fly-in lodge safari naar Zuid en West Tanzania naar Mikumi, Udzungwa Mountains, Ruaha en Katavi.

Met recht wordt dit ook wel een avontuurlijke safari genoemd. Deze prachtige safari brengt u naar de beste maar nog weinig bezochte parken in west en zuid Tanzania.  Deze exclusieve reis laat u de best bewaarde geheimen van Tanzania zien. Met name de meerdere nachten op een locatie zorgen er voor dat u volop maar rustig kunt genieten van de gebieden en daarmee geeft u uw zelf meer kans op prachtige momenten met dieren.
Katavi Wildlife camp is gesloten van april tot juni. De safari is prima te verlengen met een paar nachten relaxen aan het strand van Lazy Lagoon.

Korte beschrijving

Dag 1, Dar es Salaam
U wordt ontvangen op het vliegveld van Dar es Salaam (vertaling: Hemel van vrede) en naar het Southern Sun hotel gebracht. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u de rest van de dag tot uw beschikking. Vliegt u met KLM, dan komt u laat in de avond aan. Overnachting: Southern Sun (Bed and Breakfast)

Dag 2, Dar es Salaam naar Mikumi National Park
U wordt bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld gebracht. U vliegt naar Mikumi NP waar u voor de lunch bij Foxes safari camp arriveert. Na de lunch en misschien een verfrissende duik in het zwembad maakt u uw eerste gamedrive. U gaat op zoek naar de wilde dieren van Mikumi NP en u ontdekt de verschillende landschappen. Mikumi NP is onderdeel van het Selous ecosysteem. Mikumi NP ligt op de route naar de nog maar weinig bezochte zuidelijke parken van Tanzania.
Overnachting: Stanleys Kopje (full game package)

Dag 3, Mikumi National Park
Met het geluid van het ontwaken van de bush wordt u wakker. Samen met de gids neemt u de komende dag door. Wordt het een hele dag gamedriven met een lunch onderweg of kiest u voor een ochtend- en middaggamedrive met een periode van relaxen en zwemmen tussen de middag. Laat u adviseren door uw gids. Samen met hem verkent u de vlaktes en de bergen achter in het park.
Overnachting: Stanleys Kopje (full game package)

Dag 4, Mikumi National Park - Udzungwa Mountains
Vandaag kunt u wederom kiezen. Maakt u nog een paar gamedrives in het park of kiest u ervoor om de Udzungwa Mountains te ontdekken? Middels een avontuurlijke maar goede weg bereikt u na ongeveer een uur Udzungwa Mountains NP. Op het programma staat een drie tot vier uur durende wandeling door het regenwoud en langs watervallen. Inheemse vogels en apen kruisen uw pad. Boven bij de Sanje waterval heeft u een adembenemend uitzicht over een deel van de Rift Valley . In het park leven nog grote roof- en zoogdieren. Echter hebben deze zich over het algemeen teruggetrokken naar de minder toegankelijke delen van het park en zult u ze waarschijnlijk niet zien. Tegen de avond kunt u nog even een sprong in het zwembad van Foxes safari camp maken.
Overnachting: Stanleys Kopje (full game package)

Dag 5 - 7 Ruaha National Park
Na uw ontbijt vliegt u naar het dichtbij gelegen Ruaha National Park. Het is opmerkelijk dat het landschap hier zo anders is dan u de afgelopen dagen gewend bent. Het andere landschap is er ook de oorzaak van dat in Ruaha NP andere dieren voorkomen dan in de noordelijke parken. In het op twee na grootste nationale park van Tanzania, met de Great Ruaha River als levensader, leven naast de gebruikelijk dieren in Tanzania de Roan en Sable antiloop en de Greater en Lesser Kudu. Roofdieren zoals de leeuw, luipaard, cheeta en de wilde honden leven ook in dit prachtige ongerepte en wilde gebied. De dagen bestaan uit het maken van gamedrives. Ook is er een mogelijkheid om onder begeleiding van een gewapende gids een wandelsafari te maken.
Overnachtingen: Ruaha River lodge (full game package)

Dag 8 - 10 Katavi National Park
In iets meer dan twee uur tijd vliegt u van Ruaha naar Katavi NP. Hiermee komt u aan in een van de meest afgelegen parken in Tanzania. Katavi wordt nog niet veel bezocht. Toch is het een van de beste gebieden om wild te spotten in een nog authentieke omgeving. Enorme kuddes buff els en andere dieren leven hier v lak naast de weldoorvoede roofdieren. Dagelijks maakt u met uw gids een plan om Katavi en haar bewoners te ontdekken. Katavi geld als één van de ontdekking van de laatste jaren. Katisunga plain, Chada plain en Katuma river hoeft u maar met weinig andere bezoekers te delen. Katavi is één van de "Best k ept secrets" van Tanzania.
Overnachtingen: Katavi Wildlife camp (full game package )

Dag 11
Vandaag vliegt u terug naar Dar es Salaam vanwaar u terug vliegt naar huis of verlenging van uw vakantie. Een verlening van uw safari regelen we graag voor u.

PRIJSINDICATIE PER PERSOON 2020

De prijs vanaf € 4.775,00 (laagseizoen) tot € 5.160,00 (hoogseizoen).
Single Supplement is op aanvraag.

Going Africa Safaris kiest er voor om voor deze voorbeeldsafari de prijs als indicatie weer te geven. Dit doen we omdat de prijzen in de regel afhankelijk zijn van een of meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:
# Koers USD/EURO 
# Reisperiode
# Aantal deelnemers
# Gewenste aanpassingen
# Etc…..

Heeft u belangstelling voor deze safari, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Full game package

In een "full game package" is inbegrepen accommodatie op basis van volpension, entreegelden voor de parken, transfers, 2 gamedrives (u deelt de auto met andere klanten) in open 4x4 auto, thee, koffie en wassen van wasgoed.

Eventueel deze safari aanpassen?

Bovenstaande safari is een voorbeeld safari. Natuurlijk is het mogelijk om afhankelijk van het budget van de genoemde accommodaties af te wijken. In de regel begroten we deze voorbeeld reizen omdat we voor het betreffende jaar in uw voordeel betere combinatie prijzen krijgen of vinden dat betreffende accommodaties een juiste of betere prijs/kwaliteit verhouding hebben. Maar bijna elke route is aan te passen aan uw wensen en uw budget. Er zijn erg veel mogelijkheden en de accommodaties die we op de website aangegeven kunnen u hierbij helpen. Staat een bepaalde accommodatie er (nog) niet bij, dan houdt dat niet in dat we deze accommodatie niet aan kunnen bieden. Vraag ons dus ten allen tijde naar de mogelijkheid om uw wens in te vullen. Het moet wel heel erg gek zijn wanneer we uw wens niet in kunnen vullen. Daarbij willen we wel aan bepaalde kwaliteitseisen blijven voldoen. Een verlenging naar een van de eilanden of Lazy Lagoon is ook goed mogelijk. 

Routekaart« Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap