ZoekenVeiligheid

Zambia is een overwegend veilig land. Maar net als in andere Afrikaanse landen komt diefstal en zakkenrollen voor. Geef geen gelegenheid tot diefstal en gebruik uw gezond verstand.
Voor meer reisadvies klik hier.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Beste reistijd

Zambia kan het hele jaar door bezocht worden. De maanden mei/juni t/m oktober/november zijn echter het meest geschikt.

Tanzania gerelateerde links

- Wikipedia Zambia
- Zambia Tourist board
- Zambia Overheid
- BBC Zambia

Stichting SPOTS

Boekt u via Going Africa Safaris uw safari, dan levert ook u een bijdrage aan het instant houden van de grote katachtige in Afrika. Lees meer .....

Thuisvaccinatie.nl

We werken samen met het LCR aangesloten Thuisvaccinatie.nl. Thuisvaccinatie.nl komt bij u thuis. Ook buiten kantooruren.
Lees meer ……

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze Zambia lodge safari reis is van juni tot en met oktober beschikbaar en kan op elke gewenst moment beginnen.

Aantal deelnemers

Dit is geen groepsreis. Op de safari is een eenpersoonstoeslag van toepassing.

Seizoenen 

Laag 
15 - 30 juni

Tussen
juli en oktober

Hoog
augustus en
september

Inbegrepen bij deze safari

 • Retourvlucht Lusaka - Mfuwe
 • Meet and greet
 • Overnachtingen
 • Maaltijden volgens reisschema
 • Drankjes waar fully inclusive (behalve geïmporteerde dranken)
 • Entree gelden nationale parken
 • Activiteiten onder begeleiding door Engels sprekende gids
 • Transfers conform programma.

Niet inbegrepen bij deze safari

 • Internationale vluchten
 • Visum
 • Geïmporteerde drankjes
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Activiteiten niet in de tourprijs opgenomen
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Vertrekbelasting bij transfer per vlucht
 • Maaltijden niet opgenomen in het reisschema.

Vliegtickets

Afhankelijk van de gekozen safari is vliegen op Lusaka de meest gebruikelijke. Terug vliegen vanaf Lusaka. Wanneer u uw safari verlengt in bijvoorbeeld Malawi is terug vliegen vanaf Lilongwe een optie. Een transfer over de weg naar Lusaka is ook mogelijk. Graag leggen we u diverse opties voor. U kunt dan zelf bepalen welke vlucht het best past. We adviseren u goed te letten op overstaptijden vanwege het risico op achterblijven van bagage. We verwachten niet dat u uw safari zonder bagage wilt beginnen. Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site. Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten voor u.

Visum en paspoort

U hebt een visum nodig aan te vragen bij de Ambassade of aan de grens. Voor de aanvraag hebt u een geldig paspoort, een reisbevestiging, één pasfoto en het bewijs van inenting tegen gele koorts nodig. Koopt u een visum aan de grens, dan heeft u alleen een geldig paspoort nodig. Uw paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst uit Zambia. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig. Sinds 2015 is het ook mogelijk om het visum online aan te vragen.Printen | E-mail

Zambia Lodge safari - 11 dagen South en North Luangwa

Deze Zambia lodge safari is een safari waarin South en North Luangwa uitvoerig bezocht wordt in kleinschalige bush camp. Eigenlijk kunt u deze safari zien als een grote meerdaagse wandelsafari in South Luangwa waarbij u alle drie de zuster camps, die in het programma zijn opgenomen, via een wandelsafari kunt bereiken. Na een transfer per vlucht verblijft u even avontuurlijk in North Luangwa in Mwaleshi.

Korte routebeschrijving

Dag 1, 2 en 3: South Luangwa NP
Na aankomst in Lusaka wordt u ontvangen door onze vertegenwoordiger voor een "meet and greet" waarna u vanaf Lusaka doorvliegt naar Mfuwe. Op het vliegveld van Mfuwe wordt u ontvangen en neer het afgelegen Tafika Camp gebracht. Tafika Camp ligt op de oever van de Luangwa rivier in het noorden van South Luangwa. Tafika is een echte bush camp. Rustiek, maar met een luxe uitstraling. De hoge kwaliteit van service en comfort en de manier waarop Tafika met natuurlijke materialen is gebouwd staat garant voor een luxe verblijf met behoud van het echte bush gevoel. Met maar zes chalets is Tafika kleinschalig te noemen. Alle chalets hebben en-suite faciliteiten met buitendouche waardoor u heerlijk onder de sterren kunt douchen. De komende dagen bestaan de activiteiten uit game drives en wandelsafari’s waarbij het mogelijk is om op de transfer dag naar een van de zuster camps Chikoko Tree Camp of Crocodile Bush Camp te lopen.
Overnachting: Tafika Camp (fully inclusive)

Dag 4, 5 en 6: South Luangwa NP
Via een game drive of wandelsafari transfer wordt u naar een van de Chikoko Trails Camps gebracht. Dit kan Chikoko Tree Camp of Crocodile Bush Camp zijn. Dit naar gelang uw wens en/of beschikbaarheid. Daarbij is het ook mogelijk om na twee dagen van bush camp te wisselen (opgeven bij boeking). Via een wandelsafari loopt u dan van het ene naar het andere camp. Beide bush camps liggen in de Nsefu sector van South Luangwa NP en zijn rustiek van sfeer. Toch zal het u aan niets ontbreken in de bush camps. De bushchalets zijn van natuurlijke materialen en beschikken over en-suite voorzieningen. De dagen bij Chikoko Trails Camps staan in het teken van wandelsafari’s. Van het Nsefu gebied wordt wel gezegd dat het Afrika op zijn best is. Beide camps liggen erg afgelegen en u zult niets zien van een vorm van massatoerisme. De geluiden die u hoort, zijn die van de bush.
Overnachting: Chikoko Trails Camps (fully inclusive).

Dag 7, 8, 9 en 10: North Luangwa NP
U wordt naar Lukuzi airstrip gebracht voor een vlucht naar North Luangwa. Dacht u de afgelopen dagen al doorgebracht te hebben in de afgelegen bush, met het bezoeken van Mwaleshi Camp verblijft u nog meer afgelegen van de bewoonde wereld. Mwaleshi Camp ligt midden in de natuur aan de Mwaleshi rivier en op ongeveer 10 kilometer van de plek waar de Mwaleshi rivier samenkomt met de Luagwa rivier in North Luangwa NP. Meer afgelegen kan haast niet. Het rustieke Mwaleshi Camp is toch erg comfortabel voor en bush camp met als specialisatie wandelsafari’s die onder begeleiding van erg goede professionele gidsen worden uitgevoerd. Een betere manier om de Zambiaanse wildernis te beleven is er haast niet. De accommodatie bij Mwaleshi Camp bestaat uit en-suite chalets, die opgebouwd zijn uit natuurlijke materialen uit de omgeving, worden elk jaar weer opnieuw opgebouwd. De chalets zijn aan de voorkant open en waardoor u fraai wegkijkt over de rivier. Met maximaal 6 tot 8 gasten is het camp ook er kle inschalig. De komen de dagen staan in het teken van het te voet ontdekken en verkennen van North Luangwa NP.
Overnachting: Mwaleshi Bush Camp (fully inclusive)

Dag 11 Vertrek
In de loop van de dag wordt u naar de airstrip gebracht voor uw vlucht naar Mfuwe en uw doorvlucht naar Lusaka.

PRIJSINDICATIE PER PERSOON 2020

De prijs varieert van € 6.550,00 (laagseizoen) tot € 7.330,00 (hoogseizoen).
Single Supplement is op aanvraag.

Going Africa Safaris kiest er voor om voor deze voorbeeldsafari de prijs als indicatie weer te geven. Dit doen we omdat de prijzen in de regel afhankelijk zijn van een of meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:
# Koers USD/EURO 
# Reisperiode
# Aantal deelnemers
# Gewenste aanpassingen
# Etc…..

Heeft u belangstelling voor deze safari, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?

Dat is mogelijk. Door op onderstaande link te klikken, maakt u de safari al een klein beetje mee. U treft dan meer foto’s, informatie over de accommodaties en gebieden aan. Veel plezier en neem bij vragen gerust contact op met ons.

South Luangwa en North Luangwa lodge safari

Eventueel deze safari aanpassen? Bovenstaande safari is een voorbeeld safari. Natuurlijk is het mogelijk om afhankelijk van het budget van de genoemde accommodaties af te wijken. In de regel begroten we deze voorbeeld reizen omdat we voor het betreffende jaar in uw voordeel betere combinatie prijzen krijgen of vinden dat betreffende accommodaties een juiste of betere prijs/kwaliteit verhouding hebben. Maar bijna elke route is aan te passen aan uw wensen en uw budget. Er zijn erg veel mogelijkheden en de accommodaties die we op de website aangeven kunnen u hier bij helpen. Staat een bepaalde accommodatie er (nog) niet bij, dan houdt dat niet in dat we deze accommodatie niet aan kunnen bieden. Vraag ons dus ten allen tijde naar de mogelijkheid om uw wens in te vullen. Het moet wel heel erg gek zijn wanneer we uw wens niet in kunnen vullen. Daarbij willen we wel aan bepaalde kwaliteitseisen blijven voldoen.

Bagage limiet Vanwege de binnenlandse vlucht(en) kent deze safari de volgende bagagelimiet per persoon. Een reistas (geen harde koffers) van maximaal 15 kg en een stuk handbagage van maximaal 5 kg.

Routekaart

De route kaart kunt u vinden wanneer u op de betreffende link klikt onder het kopje "Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?".« Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap