Zoeken


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze aantrekkelijke lodge safari is vanaf 1 juni t/m oktober beschikbaar en kan op elke gewenst moment beginnen.

Aantal deelnemers

Dit is geen groepsreis. Op de safari is een eenpersoonstoeslag van toepassing.

Seizoen 

Laag
juni

Hoog

juli t/m oktober

Inbegrepen bij deze safari

 • Transfervlucht Kafue - Lusaka
 • Transfervlucht Lusaka - Mfuwe
 • Transfervlucht Mfuwe - Lower Zambezi
 • Transfervlucht Lower Zambezi - Lusaka
 • Verdere transfer conform programma
 • Overnachtingen, maaltijden volgens reisschema
 • Drankjes cfm. reisschema
 • Entree gelden nationale parken
 • Activiteiten onder begeleiding van Engels sprekende gids

Niet inbegrepen bij deze safari

 • Internationale vluchten
 • Visum
 • Geïmporteerde drankjes waar drankjes inbegrepen
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Activiteiten niet in de tourprijs opgenomen
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Vertrekbelasting bij transfer per vlucht
 • Maaltijden niet opgenomen in het reisschema.

Vliegtickets

Tenzij in het reisschema is aangegeven zijn de vluchten niet inbegrepen. Afhankelijk van de gekozen safari is een retourvlucht op Lusaka de meest gebruikelijke. Dit kan via Nairobi, Dubai, maar ook via Johannesburg.  Wanneer u uw safari verlengt in bijvoorbeeld Malawi is terug vliegen vanaf Lilongwe een optie. U kunt zelf bepalen welke vlucht het best past. We adviseren u goed te letten op overstaptijden vanwege het risico op achterblijven van bagage.
We verwachten niet dat u uw safari zonder bagage wilt beginnen.
Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten voor u.

Visum en paspoort

U hebt een visum nodig aan te vragen bij de Ambassade of aan de grens. Voor de aanvraag hebt u een geldig paspoort, een reisbevestiging, één pasfoto en het bewijs van inenting tegen gele koorts nodig. Koopt u een visum aan de grens, dan heeft u alleen een geldig paspoort nodig. Uw paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst uit Zambia. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig. Sinds 2015 is het ook mogelijk om het visum online aan te vragen.Printen | E-mail

13-daagse Best management owned camps safari **nieuw**

Wat hebben Jeffery & McKeith Safaris (Musekese), Gavin Opie Safaris (Nkonzi) en Tusk and Mane met elkaar gemeen? We hebben Zambia regelmatig bezocht en sommige camps geven je tijdens je bezoek meteen een dergelijke goed gevoel dat je ze graag speciale aandacht wilt geven. We doen dit in de vorm van een combinatie van deze camps waarbij je niet meteen in het duurste segment hoeft te zitten. De bereidheid bij deze camps om net dat stapje extra te zetten, maakt ter plekke het grote verschil. Alle drie de camps zijn “owner runned” en liggen weg van de drukkere gebieden in de parken. De kleinschaligheid staat garant voor meer persoonlijke aandacht en daardoor ook extra kennisoverdracht. Zijn de andere camps/lodges dan zo slecht? Nee, zeker niet. Maar met onze ervaringen proeven we wel dat stukje extra voor vaak minder geld dan de duurdere accommodaties. Een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding dus.  

Korte beschrijving

Dag 1, 2, 3 en 4:  Kafue NP
Op het vliegveld van Lusaka wordt u door een vertegenwoordiger welkom geheten voor een "meet and greet". Vanaf Lusaka wordt u via een transfer over de weg naar Kafue NP en Musekese Camp gebracht. Na ontvangst in het camp en een introductie is er tijd om even lekker bij te komen van de reis en transfer. Wanneer er voldoende tijd over is, staat er natuurlijk nog een activiteit op het programma. Maar u kunt natuurlijk ook eerst vanaf uw terras heerlijk genieten van het uitzicht en mogelijk al wat eerste dieren zien. Het mooie van Kafue NP is dus dat u niet alleen aangewezen bent op game drives. De komende dagen staan er dageljks diverse activiteiten op het programma. Naast de game drives, worden ook de wandelsafari en de bootsafari in overleg aangeboden en is het mogelijk om in de “hide” foto’s te maken van wildlife dat soms erg dichtbij komt. Wordt het u allemaal teveel dan kunt u ook vanuit het camp onder genot van een koud drankje en met de verrekijker in de andere hand genieten van wat er zich voor u afspeelt. Vaak wordt de bootsafari door gasten onderschat. Maar in dit gebied is de bootsafari misschien wel de betere manier om wild te observeren. Naast de rust en sereniteit van het water, is het een verkoelende en ontspannende ervaring met een fantastische natuurbeleving en fotogenieke mogelijkheden. De lage hoek waarin u zit ten opzichte van de oevers, geeft u vanuit de stabiele boot een uitzonderlijk beeld. Niet alleen voor vogels, nijlpaarden en krokodillen biedt dit uitstekende mogelijkheden, maar met wat meer geluk ziet u ook hoe een luipaard de oever afstruint op zoek na een gunstige positie om op jacht te gaan. Maar alle geboden activiteiten bieden andere mogelijkheden en de afwisseling is juist fantastisch. De dagen worden afgesloten met een “sundowner” drankje. Een lekkere verfrissing om de herinneringen van de dag naar je diepste innerlijk te spoelen om voor altijd in je geheugen te blijven. 
Overnachting: Musekese Camp (fully inclusive)

Dag 5, 6, 7 en 8: South Luangwa
Via een transfervlucht vliegt u via Lusaka naar Mfuwe. Bij Mfuwe Airport wordt u opgehaald en via een transfer over de weg naar South Luangwa en naar een zeer kleinschalige bush accommodatie gebracht bestaande uit maar 4 ensuite Meru-tenten. Een avontuurlijk omgeving midden in de bush. Op weg naar Nkonzi wordt u al getrakteerd op encouters met wildlife en fantastische landschappen.
Afhankelijk van de tijd van het jaar en de gedragingen van de wilde dieren vinden de game drives meer of minder in de gebieden langs de rivier plaats. De ligging van Nkonzi is ook verder weg van het drukkere deel van South Luangwa. Vier nachten geeft veel rust in het programma en is qua prijs gunstiger. In de prijsopgave zijn we uitgegaan van een doordeweeks verblijf omdat dit ook gunstiger is qua prijs en de dieren toch ook geen rekening houden met weekenden.
Overnachting: Nkonzi Bush Camp (volpension + activiteiten).

Dag 9: Lower Zambezi NP
U wordt naar Mfuwe airport gebracht vanwaar u naar Jeki airtrip in Lower Zambezi NP vliegt. Na aankomst in Lower Zambezi wordt u opgewacht door uw gids voor de komende dagen of andere vertegenwoordiger van Tusk and Mane en wordt u via een korte game drive enroute naar uw accommodatie gebracht.
U wordt met een frisdrankje in Base Camp ontvangen. Afhankelijk van de tijd en wanneer u gesetteld bent (meestal op het einde van de middag) is het tijd voor een eerste sundowner in het camp of op de boot. Daarna is het tijd voor uw eerste diner onder de sterren en kri jgt u verdere uitleg over de mogelijkheden voor de komende dagen en de do’s and dont’s in de “bush”.   
Overnachting: Tusk and Mane (fully inclusive)

Dag 10: Lower Zambezi NP
U staat vroeg op en vertrekt voor een wandelsafari door een winterthorn forest. De wandelsafari’s worden qua tempo aangepast aan de groep en de interesses. Voor de lunch keert u weer terug naar het camp. Na een siësta is het tijd voor de volgende activiteit. Via een kanosafari stroomafwaarts wordt de Zambezi rivier en diens oevers of een van de kanalen verkent. In de hetere namiddag trekken veel dieren naar de rivier om hun dorst te lessen niet wetende dat ze u hier een heel groot plezier mee zullen doen.
Op het eindpunt van de kanosafari wordt even rust genomen alvorens met een bootsafari stroomopwaarts weer terug te keren richting camp.
Overnachting: Tusk and Mane (fully inclusive)
 
Dag 11: Lower Zambezi NP
U staat opnieuw vroeg op om via een wandelsafari langs de zijtakken van de rivier richting Jeki plains te lopen. Daar aangekomen is het tijd voor een “Bush Breakfast”.
Na deze verdiende rust en ontbijt wandelt u terug naar het camp en wordt u een lunch aangeboden.
U wordt gevraagd een kleine backpack mee te nemen (voldoende voor 1 nacht) alvorens in de boot te stappen om opnieuw de rivier te verkennen. Tegen zonsondergang bereikt u de overnachtingsplek van vannacht. Afgelegen en midden in de bush staat een kleinere tent voor u klaar. Het kampvuur, het dineren in de bush onder een doorgaans fraaie sterrenhemel zullen u nog lang bijblijven.
Overnachting: Tusk and Mane (fully inclusive)
 
Dag 12: Lower Zambezi NP
Het ritme van de dag heeft u inmiddels te pakken en u staat wederom vroeg op voor een kanosafari naar Tafara Base Camp. Daar aangekomen stapt u over in de auto voor een game drive. U keert terug naar het camp voor de lunch. In de namiddag staat er opnieuw en naar behoefte een game drive of andere activiteit op het programma.
Overnachting: Tusk and Mane (fully inclusive)

Let op: Dag 9 t/m 12 is een richtlijn. Tijdens uw verblijf vindt er een verplaatsing tussen de camps plaats. De volgorde van de camps is afhankelijk van het moment van uw verblijf. Dit is afhankelijk van andere boekingen en wordt in de meeste gevallen tijdens het boekingsprocess duidelijk. Flexibiliteit van de gids en u zullen de mooiste resultaten tot gevolg hebben.

Dag 13: Vertrek
In de loop van de dag en afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht terug vanaf Jeki airstrip, wordt u naar de airstrip gebracht voor uw vlucht terug naar Lusaka. Afhankelijk van het tijdstip van vertrek is er nog de mogelijkheid om deel te nemen aan een (korte) activiteit.

PRIJSINDICATIE PER PERSOON 2020

De prijs varieert van € 6.925,00 (laagseizoen) tot € 8.485,00 (hoogseizoen).
Single Supplement is op aanvraag.

Going Africa Safaris kiest er voor om voor deze voorbeeldsafari de prijs als indicatie weer te geven. Dit doen we omdat de prijzen in de regel afhankelijk zijn van een of meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:
# Koers USD/EURO 
# Reisperiode
# Aantal deelnemers
# Gewenste aanpassingen
# Etc…..

Heeft u belangstelling voor deze safari, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?

Dat is mogelijk. Door op onderstaande link te klikken, maakt u de safari al een klein beetje mee. U treft dan meer foto’s, informatie over de accommodaties en gebieden aan. Veel plezier en neem bij vragen gerust contact op met ons.

Best management owned camps safari

Eventueel deze safari aanpassen?

Bovenstaande safari is een voorbeeld safari. Natuurlijk is het mogelijk om afhankelijk van het budget van de genoemde accommodaties af te wijken. In de regel begroten we deze voorbeeld reizen omdat we voor het betreffende jaar in uw voordeel betere combinatie prijzen krijgen of vinden dat betreffende accommodaties een juiste of betere prijs/kwaliteit verhouding hebben. Maar bijna elke route is aan te passen aan uw wensen en uw budget. Er zijn erg veel mogelijkheden en de accommodaties die we op de website aangeven kunnen u hier bij helpen. Staat een bepaalde accommodatie er (nog) niet bij, dan houdt dat niet in dat we deze accommodatie niet aan kunnen bieden. Vraag ons dus ten allen tijde naar de mogelijkheid om uw wens in te vullen. Het moet wel heel erg gek zijn wanneer we uw wens niet in kunnen vullen. Daarbij willen we wel aan bepaalde kwaliteitseisen blijven voldoen.

Bagage limiet

Vanwege de binnenlandse vlucht(en) kent deze safari de volgende bagagelimiet per persoon. Een reistas (geen harde koffers) van maximaal 15 kg en een stuk handbagage van maximaal 5 kg.

Route kaart

De route kaart kunt u vinden wanneer u op de betreffende link klikt onder het kopje "Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?".« Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap