Zoeken


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze Zambia kampeersafari is in de basis en groepsafari met vaste vertrekdatums. Echter kan deze Zambia kampeersafari ook prive geboekt worden en op elk gewenst moment beginnen.

Vertrekdatums

Deze safari kan van juni t/m oktober gemaakt worden.

Aantal deelnemers

Deze Zambia kampeersafari kan met maximaal 9 personen gemaakt worden.

Inbegrepen bij de prijs

Accommodaties, maaltijden en accommodaties conform programma, auto, benzine, chauffeur/gids, kok, kampeermateriaal (excl. kussens en handdoeken) waar nodig, park entree fees.

Niet inbegrepen bij de prijs

Vluchten, alcoholische drankjes, visum, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, fooien, activiteiten buiten het programma om, alles wat verder niet inclusief is.

Vliegtickets

Tenzij in het reisschema is aangegeven zijn alle vluchten niet inbegrepen. Afhankelijk van de gekozen safari is vliegen op Lusaka het meest gebruikelijk. Graag leggen we u diverse opties voor. U kunt dan zelf bepalen welke vlucht het best past. We adviseren u goed te letten op overstaptijden vanwege het risico op achterblijven van bagage. We verwachten niet dat u uw safari zonder bagage wilt beginnen. Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten voor u.

Visum en paspoort

Voor Zambia heeft u een visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

 


Printen | E-mail

13-daagse Zambia kampeersafari Lower Zambezi en South Luangwa

Deze Zambia kampeersafari kan op twee verschillende niveaus gemaakt worden. Als basis voor deze Zambia kampeersafari gaan we uit van een basic kampeersafari met de mogelijkheid voor een upgrade naar een lodge formule. De upgrade geldt dan wel voor de gehele duur van de safari.
Tijdens deze Zambia kampeersafari bezoekt u voorname gebieden als Lower Zambezi en South Luangwa. De transfers tussen de parken vinden over de weg plaats.
Dit zijn dan wel noodzakelijke langere transfers waarbij u de sfeer proeft van wat Zambia te bieden heeft.   

Korte beschrijving (O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner)

Dag 1: Lusaka
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Lusaka wordt u ontvangen door uw gids voor deze Zambia kampeersafari. Hij kan u helpen bij de laatste kleine voorbereidingen zoals de aanschaf van een lokale SIM-kaart, het eventueel omwisselen van geld, enzovoort.
U wordt naar uw accommodatie gebracht waarbij het diner voor eigen rekening is. (-/-/-) 

Dag 2: Lower Zambezi Valley
Een vroeg vertrek via Chirundu naar richting Lower Zambezi Valley. In Chirundu maakt u een stop om Chirundu Fossil Forest Heritage Site te bezoeken. De Lower Zambezi Valley staat bekend om de adembenemende uitzichten en er is een overvloed aan wilde dieren die langs de oevers van de Zambezi rivier leven op zoek naar voedsel.
Aan de Zambiakant van de vallei bevindt zich het Lower Zambezi NP met aan de overkant van de rivier, Zimbabwe met het nationale park Mana Pools. Tezamen vormen ze een groot beschermd wildlifegebied waar dieren vrij kunnen rondlopen zonder grenzen en waarbij veel dieren regelmatig de oversteek over de rivier wagen.
Tegen lunchtijd bereikt u uw bestemming en kampeert u bij Kiambi Safari Lodge op basis van volpension waarbij de eigen kok de maaltijden bereid. U heeft de mogelijkheid om te upgraden naar de lodge. (O/L/D)

Dag 3 en 4: Lower Zambezi Valley
Na het ontbijt begint uw 2-daagse kanosafari op de Zambezi-rivier en krijgt u het gevoel een echte ontdekkingsreiziger te zijn. Uw bagage en de kampeeruitrusting volgt u in een aparte boot zodat u zonder extra gewicht vrij kunt paddelen. Uw lunch geniet u op een van de eilanden in het midden van de rivier en na even gerelaxed te hebben, vervolgt u uw weg een paddelt u met de stroom mee tot in de latere namiddag. Tegen zonsondergang wordt het kamp opgezet op een van de eilandjes waar verder geen voorzieningen zijn. Het eten wordt op een kampvuurtje gemaakt en onder het genot van een drankje kunt u genieten van de zonsondergang, de rust en de sterrenhemel die steeds meer zichtbaar wordt. De volgende ochtend volgt u de rivier wederom per kano met de kans om dieren zoals nijlpaarden, krokodillen, olifanten en andere dieren te spotten en om van het prachtige vogelleven te genieten. In de namiddag bereikt u uw safari-voertuig dat staat te wachten op de oever en wordt u naar Mvuu Lodge gebracht. Ook hier worden alle maaltijden bereid door de begeleidende chef-kok en is het mogelijk om te upgraden naar de lodge. (O/L/D)

Dag 5 en 6: Lower Zambezi NP
Deze dagen staat u vroeg op om deel te nemen aan een volle dag game drive met picknick lunch in het park. Voordat het donker is bent u weer terug bij de lodge waar u kampeert of gebruik maakt van de upgrade mogelijkheid. (O/L/D)

Dag 7: Luangwa Feira
U vertrekt vroeg en laat Lower Zambezi Valley achter u. U keert terug richting Lusaka waar gestopt wordt voor lunch (niet inbegrepen) en benodigde inkopen te doen.
Van Lusaka rijdt u door naar Bridge Camp bij Luangwa Feira, waar de nacht wordt doorgebracht.
Luangwa Feira is een klein traditioneel dorp aan de oevers van de Luangwa rivier op ongeveer 200 km ten noorden van Lusaka.
U overnacht in een chalet met gedeelde faciliteiten. (O/-/-)

Dag 8: Mfuwe
Mfuwe is een traditioneel dorp vanwaar u toegang heeft tot het nabij gelegen zuidelijke Luangwa National Park. Ondanks de nabije ligging tot het vermaarde park met vele internationale bezoekers, is de geest en de traditie van het traditionele dorp grotendeels behouden gebleven.
Om vandaag Mfuwe te bereiken, volgen we de asfaltweg langs de Chipata, hoofdstad van de noordelijkste provincie. Hier stopt u voor lunch.
Eenmaal aangekomen in Mfuwe, checkt u in bij Marula Lodge en overnacht u in een van de permanente campingtenten. Wanneer er nog gelegenheid is, brengt u een bezoek aan het Tribal Textile laboratorium. Vanavond wordt de maaltijd weer bereid door uw eigen kok. (O/ -/D)

Dagen 9, 10 en 11: South Luangwa NP
South Luangwa NP is het bekendste nationale park van Zambia vanwege de overvloed aan wilde dieren en de goede mogelijkheid om de meest aansprekende grote roofdieren te spotten .
Naast een grote populatie katachtigen (meestal luipaarden en leeuwen), is South Luangwa vooral ook leefgebied van een groot aantal olifanten, nijlpaarden, buffels en talrijke endemische soorten zoals Thorncrofft-giraf, Cookson’s wildebeesten en Crashway's zebras. De Luangwa-rivier heeft de grootste concentratie nijlpaarden per km2 van heel Afrika en biedt veel dieren zoals visarenden, jakhalzen, krokodillen, antilo pen en talloze vogels. De zonson dergangen zijn een onvergetelijke ervaringen en het bezoek aan dit nationale park is een van de hoogtepunten van elke ware Afrika-liefhebber.
Tijdens uw verblijf zijn 2 gamedrives per dag en alle maaltijden in het kamp inbegrepen. U overnacht bij Marula lodge op basis van kamperen waarbij de maaltijden worden verzorgd door uw eigen kok. (O/L/D)

Dag 12: Luangwa Feira
Vandaag keert u via de asfaltweg terug naar Luangwa Feira.
Lunch wordt genoten in een traditioneel restaurant waar u van een traditionele Zambiaanse maaltijd (Nshima) kunt genieten. Uw verblijf is gelijk aan dag 4. Het afscheidsdiner is bij de lodge. (O/L/D)

Dag 13: vertrek
Vanmorgen vertrekt u naar Lusaka voor uw vlucht naar Nederland en komt er een einde aan deze avontuurlijke Zambia kampeersafari.

FlexibiliteitTijdens deze kampeersafari overnacht u ook regelmatig in chalets of andere vormen van accommodaties. Toch heeft deze safari soms het karakter van een expeditie. Lokale omstandigheden kunnen het noodzakelijk maken om van de geplande route af te wijken. Van u wordt een zekere mate van flexibiliteit verwacht. De reis kan aangemerkt worden als een semi-participatie reis. Dit houdt in dat u waarnodig even een helpende hand toesteekt. Hoewel het toesteken van de helpende hand niet beslist een must is, zorgt het er wel voor dat alles vlotter kan verlopen en u dus snel kunt doen waarvoor u gekomen bent. Namelijk op zoek gaan naar de wilde dieren.

Deze Zambia kampeersafari eventueel aanpassen?Bovenstaande Zambia kampeersafari is gebaseerd op een groepssafari. Maar bijna elke route is aan te passen aan uw wensen en uw budget zodat er een prive kampeersafari ontstaat. Vraag ons dus te allen tijde naar de mogelijkheid om uw wens in te vullen.

Prijzen 2018 p.p. in USD

  Basic kamperen   Lodging
2 personen $ 4.470,00   + $ 425,00
3 personen $ 3.450,00   + $ 425,00
4 personen $ 3.150,00   + $ 425,00
5+ personen $ 2.775,00   + $ 425,00


Prijzen prive safari op aanvraag.« Terug naar het overzicht

 

  Calamiteitenfonds  
 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap