ZoekenVeiligheid

Zambia is een overwegend veilig land. Maar net als in andere Afrikaanse landen komt diefstal en zakkenrollen voor. Geef geen gelegenheid tot diefstal en gebruik uw gezond verstand.
Voor meer reisadvies klik hier.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Beste reistijd

Zambia kan het hele jaar door bezocht worden. De maanden mei/juni t/m oktober/november zijn echter het meest geschikt.

Tanzania gerelateerde links

- Wikipedia Zambia
- Zambia Tourist board
- Zambia Overheid
- BBC Zambia

Stichting SPOTS

Boekt u via Going Africa Safaris uw safari, dan levert ook u een bijdrage aan het instant houden van de grote katachtige in Afrika. Lees meer .....

Thuisvaccinatie.nl

We werken samen met het LCR aangesloten Thuisvaccinatie.nl. Thuisvaccinatie.nl komt bij u thuis. Ook buiten kantooruren.
Lees meer ……

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze Zambia kampeersafari is in de basis en groepsafari met vaste vertrekdatums. Echter kan deze Zambia kampeersafari ook prive geboekt worden en op elk gewenst moment beginnen.

Vertrekdatum

Deze safari kan van juni t/m oktober gemaakt worden.

Aantal deelnemers

Deze Zambia kampeersafari vertrekt als groepssafari bij minimaal 4 personen en kan maximaal met 9 personen gemaakt worden. Een prive vertrek kent geen minimaal aantal deelnemers.

Inbegrepen bij de prijs

Accommodaties, maaltijden en accommodaties conform programma, auto, benzine, chauffeur/gids, kok, kampeermateriaal (excl. kussens en handdoeken) waar nodig, park entree fees.

Niet inbegrepen bij de prijs

Vluchten, alcoholische drankjes, visum, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, fooien, activiteiten buiten het programma om, alles wat verder niet inclusief is.

Vliegtickets

Tenzij in het reisschema is aangegeven zijn alle vluchten niet inbegrepen. Afhankelijk van de gekozen safari is vliegen op Lusaka het meest gebruikelijk. Graag leggen we u diverse opties voor. U kunt dan zelf bepalen welke vlucht het best past. We adviseren u goed te letten op overstaptijden vanwege het risico op achterblijven van bagage. We verwachten niet dat u uw safari zonder bagage wilt beginnen. Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten voor u.

Visum en paspoort

Voor Zambia heeft u een visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

 


Printen | E-mail

13-daagse Zambia kampeersafari en lodges noord Zambia

Deze avontuurlijke safari in het noorden van Zambia, is een gebaseerd op een combinatie van accommodaties en kamperen en kan daarmee aangemerkt worden als een comfortabele safari.
Tijdens deze Zambia kampeersafari bezoekt u unieke gebieden in het noorden van Zambia. De transfers tussen de hoogtepunten vinden over de weg plaats.
Dit zijn soms dan wel noodzakelijke langere transfers waarbij u de sfeer proeft van wat Zambia te bieden heeft.

Korte beschrijving (O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner)

Dag 1: Lusaka
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Lusaka wordt u ontvangen door uw gids voor deze Zambia kampeersafari. Hij kan u helpen bij de laatste kleine voorbereidingen zoals de aanschaf van een lokale SIM-kaart, het eventueel omwisselen van geld, enzovoort.
U wordt naar uw accommodatie gebracht waarbij het diner voor eigen rekening is. (-/-/-)

Dag 2: Kasanka National Park
Na een vroeg ontbijt verlaat u Lusaka om via de Great North Road over een geasfalteerde weg richting het noorden en Kasanka National Park te rijden. Uw lunch gebruikt u onderweg. Na het bereiken van Kasanka Nationaal Park maakt u een korte gamedrive naar het camp en waar u de komende nachten verblijft.
Kasanka National Park is een klein, maar heel interessant nationaal park in het noorden van Zambia. Kasanka is beschikt over unieke moerasgebieden waaronder de Bangwelu Swamps ook wel de “Zambiaanse Okavango” geheten. Hier maakt u kans om een aantal zeer zeldzame antilopen te zien, zoals de Sitatunga. Maar ook de zeer zeldzame Shoe-billed stork is er te zien. Ook is het mogelijk de plek te bezoeken waar David Livingstone is overleden en waar zijn hart werd begraven. De meereizende kok bereidt voor u het diner. (O/L/D)

Dag 3: Kasanka National Park
Na een vroeg ontbijt vertrekt u op gamedrive. Om ongeveer 10:30 uur keert u terug op uw camp waar u een lunch krijgt aangeboden. In de loop van de middag, wanneer de ergste hitte is verdwenen maakt u op nieuw een gamedrive die wordt afgesloten met een fraaie zonsondergang. De kok bereid voor u op het kampvuur weer een lekker diner. (O/L/D)

Dag 4: Bangwelu Swamps
Opnieuw staat u vroeg op en na het ontbijt vertrekt u voor een twee uur durende game drive die u naar Bangwelu Swamps brengt. Daar aangekomen verlaat u de auto om deze in te wisselen voor een mokoro (traditionele kano). Ook ontdekt u het gebied te voet en heeft u het geluk om de prehistorisch ogende Shoe-billed stork te zien.
Na dit avontuur keert u terug naar de auto om via een gamedrive transfer terug te rijden naar de campsite waar de kok weer de maaltijden verzorgt. (O/L/D)

Dag 5: Mutinondo Wilderness
U verlaat Kasanka Ntional Park zo vroeg mogelijk om naar het noordoosten naar Mutinondo Wilderness te rijden. Onderweg bezoekt u de Kundalila Falls en Nachifuku Cave welke de bescherming van UNESCO genieten vanwege de rotsschilderingen. Na aankomst in Mutinondo Wilderness en wanneer de tijs het toe laat zijn er diverse optionele activiteiten mogelijk. Een begeleide of onbegeleide trektocht, u kunt een mountainbike huren of zwemmen of kanoën in het kristalheldere water van de nabijgelegen rivier. Een vogelliefhebber kan hier ook genieten van het overvloedige vogelleven van dit gebied. De maaltijden worden verzorgd door de meereizende kok en u overnacht in een chalet. (O/L/D)

Dag 6: Shiwa Ngadu - Kapishya Hot Springs
Nadat u Mutinondo Wilderness verlaten heeft reist u verder richting het noorden naar het ongelooflijke Shiwa Ngadu mansion. Dit herenhuis is gebouwd door de Britten in een Engels architectonische stijl. Na het bezoek aan Shiwa Ngadu reist u verder naar Kapishya Hot Springs waar het mogelijk is om van het warme water te genieten.
U overnacht in een ensuite chalet en ook hier worden de maaltijden verzorgt door de meereizende kok. (O/L/D)

Dag 7 en 8: North Luangwa National Park
North Luangwa is 4636 vierkante kilometer groot en dit afgelegen wildlife gebied biedt een van de beste wilderniservaringen in Zambia, zo niet Afrika zelf.
North Luangwa biedt opmerkelijke mogelijkheden om Afrika te ervaren zoals het ooit was. Het wilde North Luangwa is nog onaangetast en niet open voor het grote publiek. Je bent er met weinig mensen getuige van deze natuurlijke schoonheid.
Hoewel North Luangwa als wildernis gebied stond aangeschreven, was het lange tijd niet mogelij k om te bezoeken. Dat was voorbehouden aan alleen de rangers van de Game department. Pas in 1984 kregen Major John Harvey en zijn vrouw, Lorna, toestemming om er wandelsafari’s uit te voeren en voor vele jaren waren ze enige exploitanten in deze afgelegen wildernis.
North Luangwa heeft een zeer beperkt wegennet, dat uitsluitend bestaat uit kleine seizoensgebonden paden. De mooiste manier om North Luangwa te ervaren is te voet.
Tijdens uw verblijf volgt u per auto de route door heel het nationale park. U kampeert in een prachtig wildlife gebied met eenvoudige faciliteiten dicht bij de oostelijke ingang van het park.

Als activiteiten staan 2 game drives op het programma. Ook is het mogelijk om optioneel een wandelafari te organiseren met een lokale scout. De maaltijden worden door de kok bereid. (O/L/D)

Dagen 9, 10 en 11: South Luangwa NP
South Luangwa NP is het bekendste nationale park van Zambia vanwege het overvloed aan wilde dieren en de goede mogelijkheid om de meest aansprekende grote roofdieren te spotten.
Naast een grote populatie katachtigen (meestal luipaarden en leeuwen), is South Luangwa vooral ook leefgebied van een groot aantal olifanten, nijlpaarden, buffels en talrijke endemische soorten zoals Thorncrofft-giraf, Cookson’s wildebeesten en Crashway's zebras. De Luangwa-rivier heeft de grootste concentratie nijlpaarden per km2 van heel Afrika en heeft veel dieren zoals visarenden, jakhalzen, krokodillen, antilopen en talloze vogels. De zonsondergangen zijn een onvergetelijke ervaringen en het bezoek aan dit nationale park is een van de hoogtepunten van elke ware Afrika-liefhebber.
Eenmaal aangekomen in Mfuwe, checkt u in bij Marula Lodge en overnacht u in een van de permanente campingtenten. Vanavond wordt de maaltijd bereid door uw eigen kok.
Tijdens uw verblijf zijn 2 gamedrives per dag inbegrepen. (O/L/D)

Dag 12: Luangwa Feira
Vandaag gaat u via de asfaltweg terug naar Luangwa Feira.
Lunch wordt genoten in een traditioneel restaurant waar u van een traditionele Zambiaanse maaltijd (Nshima) kunt genieten. Uw verblijf is gelijk aan dag 4. Het afscheidsdiner is bij de lodge. (O/L/D)

Dag 13: Vertrek
Vanmorgen vertrekt u naar Lusaka voor uw vlucht naar Nederland en komt er een einde aan deze avontuurlijke Zambia kampeersafari.

Flexibiliteit

Tijdens deze kampeersafari overnacht u ook regelmatig in chalets of andere vormen van accommodaties. Toch heeft deze safari soms het karakter van een expeditie. Lokale omstandigheden kunnen het noodzakelijk maken om van de geplande route af te wijken. Van u wordt een zekere mate van flexibiliteit verwacht. De reis kan aangemerkt worden als een semi-participatie reis. Dit houdt in dat u waarnodig even een helpende hand toesteekt. Hoewel het toesteken van de helpende hand niet beslist een must is, zorgt het er wel voor dat alles vlotter kan verlopen en u dus snel kunt doen waarvoor u gekomen bent. Namelijk op zoek gaan naar de wilde dieren.

Deze Zambia kampeersafari eventueel aanpassen?

Bovenstaande Zambia kampeersafari is gebaseerd op een groepssafari. Maar bijna elke route is aan te passen aan uw wensen en uw budget zodat er een prive kampeersafari ontstaat. Vraag ons dus te allen tijde naar de mogelijkheid om uw wens in te vullen.

Prijzen 2019 p.p. in USD

  kamperen/lodges
2 personen $ 5.095,00
3 personen $ 3.950,00
4 personen  $ 3.450,00
5+ personen $ 3.095,00
   
   

 « Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap