ZoekenVeiligheid

Zambia is een overwegend veilig land. Maar net als in andere Afrikaanse landen komt diefstal en zakkenrollen voor. Geef geen gelegenheid tot diefstal en gebruik uw gezond verstand.
Voor meer reisadvies klik hier.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Beste reistijd

Zambia kan het hele jaar door bezocht worden. De maanden mei/juni t/m oktober/november zijn echter het meest geschikt.

Tanzania gerelateerde links

- Wikipedia Zambia
- Zambia Tourist board
- Zambia Overheid
- BBC Zambia

Stichting SPOTS

Boekt u via Going Africa Safaris uw safari, dan levert ook u een bijdrage aan het instant houden van de grote katachtige in Afrika. Lees meer .....

Thuisvaccinatie.nl

We werken samen met het LCR aangesloten Thuisvaccinatie.nl. Thuisvaccinatie.nl komt bij u thuis. Ook buiten kantooruren.
Lees meer ……

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze Zambia kampeersafari is in de basis een groepsafari met vaste vertrekdatums. Echter kan deze Zambia kampeersafari ook prive geboekt worden en op elk gewenst moment beginnen.

Vertrekdatums

Deze safari kan van juni t/m oktober gemaakt worden.

Aantal deelnemers

Deze Zambia kampeersafari kan met maximaal 9 personen gemaakt worden.

Inbegrepen bij de prijs

Accommodaties, maaltijden en accommodaties conform programma, auto, benzine, chauffeur/gids, kok, kampeermateriaal (excl. kussens en handdoeken) waar nodig, park entree fees.

Niet inbegrepen bij de prijs

Vluchten, alcoholische drankjes, visum, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, fooien, activiteiten buiten het programma om, alles wat verder niet inclusief is.

Vliegtickets

Tenzij in het reisschema is aangegeven zijn alle vluchten niet inbegrepen. Afhankelijk van de gekozen safari is vliegen op Lusaka het meest gebruikelijk. Graag leggen we u diverse opties voor. U kunt dan zelf bepalen welke vlucht het best past. We adviseren u goed te letten op overstaptijden vanwege het risico op achterblijven van bagage. We verwachten niet dat u uw safari zonder bagage wilt beginnen. Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten voor u.

Visum en paspoort

Voor Zambia heeft u een visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

 


Printen | E-mail

11-daagse Zambia kampeersafari South Luangwa

Deze Zambia kampeersafari kan op twee verschillende niveaus gemaakt worden. Als basis voor deze Zambia kampeersafari gaan we uit van een kampeersafari met de mogelijkheid voor een upgrade naar een lodge formule.
Deze Zambia kampeersafari staat volledig in het teken van een langer bezoek aan South Luangwa NP. De transfers tussen de parken vinden over de weg plaats. Dit zijn dan wel noodzakelijke langere transfers waarbij u de sfeer proeft van wat Zambia te bieden heeft.

Korte beschrijving (O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner)

Dag 1: Lusaka
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Lusaka wordt u ontvangen door uw gids voor deze Zambia kampeersafari. Hij kan u helpen bij de laatste kleine voorbereidingen zoals de aanschaf van een eventuele lokale SIM-kaart, het omwisselen van geld, enzovoort.
U wordt naar uw accommodatie (Sandy’s Creations) gebracht waarbij het diner voor eigen rekening is. (-/-/-)

Dag 2:  South Luangwa NP
De transfer over de weg van Lusaka naar South Luangwa NP is met 700 km lang te noemen. Vandaar ook het lange verblijf bij South Luangwa NP om weer tot rust te komen en uitgebreid te kunnen genieten.
Eenmaal aangekomen in Mfuwe, checkt u in bij Marula Lodge waar u kampeert. Vanavond wordt de maaltijd bereid door uw eigen kok. (O/-/D)

Dag 3 en 4: South Luangwa NP (Mfuwe Sector)
South Luangwa NP is het bekendste nationale park van Zambia vanwege de overvloed aan wilde dieren en de goede mogelijkheid om de meest aansprekende grote roofdieren te spotten.
Naast een grote populatie katachtigen (meestal luipaarden en leeuwen), is South Luangwa vooral ook leefgebied van een groot aantal olifanten, nijlpaarden, buffels en talrijke endemische soorten zoals Thorncrofft-giraf, Cookson’s wildebeesten en Crashway's zebras. De Luangwa-rivier heeft de grootste concentratie nijlpaarden per km2 van heel Afrika en heeft veel dieren zoals visarenden, jakhalzen, krokodillen, antilopen en talloze vogels. De zonsondergangen zijn een onvergetelijke ervaringen en het bezoek aan dit nationale park is een van de hoogtepunten van elke ware Afrika-liefhebber. Tijdens uw verblijf maakt u 2 gamedrives per dag. (O/L/D)

Optie lodge:
Activiteiten: gelijk
Overnachting: overnachting kamer in Marula Lodge.

Dag 5 en 6: South Luangwa NP (Nsefu Sector)
Via een korte transfer door de Game Management Area vertrekt u naar de Nsefu Sector van South Luangwa. Het camp wordt opgezet bij Zikomo Lodge. In de namiddag staat er een game drive op het programma. De volgende dag staat in het teken van twee game drives in Nsefu Sector.(O/L/D)
 
Optie lodge:
Activiteiten: gelijk
Overnachting: overnachting kamer in Zikomo Lodge.

Dag 7 en 8: South Luangwa NP (Malama Sector)
Na een ochtend game drive keert u terug naar Mfuwe sector om vervolgens verder zuidelijk te rijden naar de Malama Sector. De Malama sector is gelegen in het zuidelijk deel van South Luangwa. Malama Sector is het meest wilde gebied in het park en wordt nog maar weinig bezocht. U overnacht bij Malama Umoyo Cottages. De volgende dag heeft u de gelegenheid om van de omgeving te genieten en te relaxen. (O/L/D)    

Dag 9: Petauke
Petauke ligt halverwege de route naar Lusaka. Hoewel Petauke weinig te bieden heeft, is hier wel een overnachting nodig om van Malama naar Lusaka te komen. Via de Game Management Area vertrekt u via Mfuwe verder richting Petauke. Onderweg bezoekt u de Tribal Textiles. U overnacht in Chimwemwe Executive Lodge. (O/L/D)

Dag 10: Lusaka
Na het ontbijt reist u verder via de asfaltweg terug naar Lusaka. De lunch gebruikt u onderweg aan de oevers van de Luangwa rivier. U wordt naar uw accommodatie gebracht waarbij het diner voor eigen rekening is. (O/L/-)

Dag 11: Vertrek
Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht wordt u naar het vliegveld gebracht en komt deze Zambia kampeersafari teneinde. (O/-/-)

Flexibiliteit

Tijdens deze kampeersafari overnacht u ook regelmatig in chalets of andere vormen van accommodaties. Toch heeft deze safari soms het karakter van een expeditie. Lokale omstandigheden kunnen het noodzakelijk maken om van de geplande route af te wijken. Van u wordt een zekere mate van flexibiliteit verwacht. De reis kan aangemerkt worden als een semi-participatie reis. Dit houdt in dat u waarnodig even een helpende hand toesteekt. Hoewel het toesteken van de helpende hand niet beslist een must is, zorgt het er wel voor dat alles vlotter kan verlopen en u dus snel kunt doen waarvoor u gekomen bent. Namelijk op zoek gaan naar de wilde dieren.

Deze Zambia kampeersafari eventueel aanpassen?

Bovenstaande Zambia kampeersafari is gebaseerd op een groepssafari. Maar bijna elke route is aan te passen aan uw wensen en uw budget zodat er een prive kampeersafari ontstaat. Vraag ons dus te allen tijde naar de mogelijkheid om uw wens in te vullen.

Prijzen 2019 p.p. in USD

  Kamperen/lodge Lodge
2 personen $ 4.265,00 $ 4.895,00
3 personen $ 3.275,00 $ 3.935,00
4 personen $ 2.760,00 $ 3.450,00
5+ personen $ 2.400,00 $ 3.095,00

 Prijzen prive safari op aanvraag.« Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap