ZoekenVeiligheid

Zambia is een overwegend veilig land. Maar net als in andere Afrikaanse landen komt diefstal en zakkenrollen voor. Geef geen gelegenheid tot diefstal en gebruik uw gezond verstand.
Voor meer reisadvies klik hier.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Beste reistijd

Zambia kan het hele jaar door bezocht worden. De maanden mei/juni t/m oktober/november zijn echter het meest geschikt.

Tanzania gerelateerde links

- Wikipedia Zambia
- Zambia Tourist board
- Zambia Overheid
- BBC Zambia
Stichting SPOTS
Boekt u via Going Africa Safaris uw safari, dan levert ook u een bijdrage aan het instant houden van de grote katachtige in Afrika. Lees meer .....

Thuisvaccinatie.nlWe werken samen met het LCR aangesloten Thuisvaccinatie.nl. Thuisvaccinatie.nl komt bij u thuis. Ook buiten kantooruren.
Lees meer ……

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek
Deze luxe Zambia lodge safari reis is het vanaf maart t/m oktober beschikbaar en kan op elke gewenst moment beginnen.

Aantal deelnemers Dit is geen groepsreis. Op de safari is een eenpersoonstoeslag van toepassing.

Seizoenen 
Laag 
april - mei,

Tussen
juni

Hoog
juli - oktober
Inbegrepen bij deze safari
Overnachtingen, maaltijden volgens reisschema. Drankjes op basis van volpension (behalve geïmporteerde dranken), entree gelden nationale parken, gamedrives, begeleiding door Engels sprekende gids en transfers conform programma.

Niet inbegrepen bij deze safariInternationale vluchten, visum, geïmporteerde drankjes, fooien, persoonlijke uitgaven, activiteiten niet in de tourprijs opgenomen, persoonlijke verzekeringen, vertrekbelasting bij transfer per vlucht en maaltijden niet opgenomen in het reisschema.

Vliegtickets
Tenzij in het reisschema is aangegeven zijn alle vluchten niet inbegrepen. Afhankelijk van de gekozen safari is vliegen op Lusaka de meest gebruikelijke. Terug vliegen vanaf Livingstone en via Johannesburg is ook mogelijk. Wanneer u uw safari verlengt in bijvoorbeeld Malawi is terug vliegen vanaf Lilongwe een optie. U kunt zelf bepalen welke vlucht het best past. We adviseren u goed te letten op overstaptijden vanwege het risico op achterblijven van bagage.
We verwachten niet dat u uw safari zonder bagage wilt beginnen.
Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten voor u.

Visum en paspoort
U hebt een visum nodig aan te vragen bij de Ambassade of aan de grens. Voor de aanvraag hebt u een geldig paspoort, een reisbevestiging, één pasfoto en het bewijs van inenting tegen gele koorts nodig. Koopt u een visum aan de grens, dan heeft u alleen een geldig paspoort nodig. Uw paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst uit Zambia. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig. Sinds 2015 is het ook mogelijk om het visum online aan te vragen.

 Printen | E-mail

Zambia lodge safari 13-daagse - Kafue, South luangwa en Lower Zambezi

Beleef de ongerepte wildernissen van Kafue national park, South Luangwa national Park en Lower Zambei national Park in een safari. Een grote diversiteit aan dieren en belevenissen in de meest vooraanstaande natuurparken van Zambia in deze 13-daagse safari naar de meest populaire nationale parken in Zambia.

Deze reis laat u kennis maken met het allerbeste wat de Zambiaanse bush u te bieden heeft op het gebied van wilde dieren, natuur, avontuur, cultuur en ontspanning. Een exclusieve ervaring die u al lang had willen maken en met een gunstige prijs/kwaliteit verhouding.

Korte beschrijving

Dag 1, 2 en 3: Kafue NP
Vanaf Lusaka wordt u via een transfer over de weg naar Mukambi lodge gebracht. De komende dagen verblijft u hier en kunt u gamedrives, wandelsafari's, boottochten en sunset cruises maken (2 activiteiten per dag). De open vlaktes bij Mukambi bieden goede kansen om de cheeta te spotten. De van de televisieserie "van Amstelveen naar Afrika" bekende lodge ligt langs de Kafue rivier in de wildernis en trekt alleen daardoor al dieren. De chalets zijn privacyvriendelijk gelegen, zodat van de rust en natuur kunt genieten. In Zambia zijn er geen hekken die de wilde dieren op afstand houden, daarom is overnachten in de bush een ultieme ervaring.
Overnachting: Mukambi safari Lodge. (fully Inclusive)

Dag 4, 5 en 6: South Luangwa NP
Via een transfer over de weg wordt u naar Lusaka gebracht waar u doorvliegt naar Mfuwe. Op het vliegveld van Mfuwe wordt u ontvangen en naar Flatdogs Camp gebracht. Hier verblijft u de komende drie nachten. Het kamp ligt op de oevers van de Luangwa River. Van hieruit maakt u game drives om de omgeving verder te verkennen en de wilde dieren te zoeken. De chalets zijn allen voorzien van ensuite faciliteiten, ventilator, klamboe en een veranda. Verder zijn er een restaurant, bar en een zwembad aanwezig. Per dag maakt u twee gamedrives wat u de gelegenheid geeft South Luangwa in alle rust verder te verkennen. U overnacht in een van de chalets.
Overnachting: Flatsdogs (volpension)

Dag 7, 8 en 9 Lower Zambezi NP
U wordt via een transfer over de weg naar het vliegveld van Mfuwe. U vliegt naar Lusaka vanwaar u via een transfer over de weg naar Kanyemba lodge rijdt. De Kanyemba Lodge ligt op de oever van de Lower Zambezi, omringd door een prachtige natuur en op korte afstand van een aantal lokale dorpjes die bewoond worden door de Goba stam. De lodge bestaat uit slechts vijf chalets, een honeymoon suite en een familie chalet bestaande uit 3 slaapvertrekken. Elk chalet staat in de schaduw van reusachtige mangobomen en heeft een eigen privé veranda met uitzicht op de rivier. De centrale lodge beschikt over een dinergelegenheid, een bar, een lounge en een bibliotheek. Tijdens de warme uurtjes kunt u afkoelen in het zwembad of relaxen in de schaduw. Activiteiten voor de komende dagen (2 per dag) bij de lodge bestaan uit game drives (waarvan 1 volle dag game drive in Lower Zambezi NP), wandelsafari's, kanosafari's, vissafari's en een bezoek aan een dorpje. U overnacht in een van de chalets.
Overnachting: Kanyemba Lodge (fully inclusive).

Dag 10, 11 en 12: Livingstone
Over de weg keert u weer terug naar Lusaka vanwaar u doorvliegt naar Livingstone. Na aan komst op het vliegveld van Livingstone wordt u naar Maramba River lodge gebracht voor de komende twee nachten. De lodge ligt net buiten Livingstone en langs een fraaie rivier waar nijlpaarden en olifanten regelmatig komen. Aan de overkant van de riv ier ligt het Mosi-oa-Tunya Nationaal Park. Maramba River Lodge is een eenvoudige lodge van waaruit u prima activiteiten kunt ondernemen zoals de watervallen bezoeken of een van de excursies rondom de watervallen. De receptie van Maramba helpt u graag bij het boeken van een van de optionele excursies. U overnacht in een van de chalets of luxe tenten van Maramba. Beiden hebben en-suite faciliteiten.
Overnachting: Maramba River Lodge (ont bijt)

Dag 13 Vertrek
In de loop van de dag wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht terug naar Nederland.

PRIJSINDICATIE PER PERSOON 2018

€ 4.335,00 (laagseizoen)
€ 4.640,00 (tussenseizoen)
€ 4.950,00 (hoogseizoen)
Single Supplement is op aanvraag.

Going Africa Safaris kiest er voor om voor deze voorbeeldsafari de prijs als indicatie weer te geven. Dit doen we omdat de prijzen in de regel afhankelijk zijn van een of meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:
# Koers USD/EURO
# Reisperiode
# Aantal deelnemers
# Gewenste aanpassingen
# Etc…..

Heeft u belangstelling voor deze safari, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?

Dat is mogelijk. Door op onderstaande link te klikken, maakt u de safari al een klein beetje mee. U treft dan meer foto’s, informatie over de accommodaties en gebieden aan. Veel plezier en neem bij vragen gerust contact op met ons.

Zambia lodge safari

Eventueel deze safari aanpassen? Bovenstaande safari is een voorbeeld safari. Natuurlijk is het mogelijk om afhankelijk van het budget van de genoemde accommodaties af te wijken. In de regel begroten we deze voorbeeld reizen omdat we voor het betreffende jaar in uw voordeel betere combinatie prijzen krijgen of vinden dat betreffende accommodaties een juiste of betere prijs/kwaliteit verhouding hebben. Maar bijna elke route is aan te passen aan uw wensen en uw budget. Er zijn erg veel mogelijkheden en de accommodaties die we op de website aangegeven kunnen u hierbij helpen. Staat een bepaalde accommodatie er (nog) niet bij, dan houdt dat niet in dat we deze accommodatie niet aan kunnen bieden. Vraag ons dus ten allen tijde naar de mogelijkheid om uw wens in te vullen. Het moet wel heel erg gek zijn wanneer we uw wens niet in kunnen vullen. Daarbij willen we wel aan bepaalde kwaliteitseisen blijven voldoen.

Bagage limiet
Vanwege de binnenlandse vlucht(en) kent deze safari de volgende bagagelimiet per persoon. Een reistas (geen harde koffers) van maximaal 15 kg en een stuk handbagage van maximaal 5 kg. 

Routekaart

Zambia Lodge safari - Ontdek« Terug naar het overzicht

 

  Calamiteitenfonds  
 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap