Zoeken


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze Trade route  kampeersafari van Zambia naar Zuid-Afrika is een groepsreis met vaste vertrektijden.

Aantal deelnemers

Internationaal gezelschap van maximaal 12 personen. De reis kent een gegarandeerd vertrek op de vetgedrukte datums en op de andere datums vanaf 4 personen.

Vertrekdata 2019

Met Engelstalige gidsen
13-04, 04-05, 01-06, 29-06, 27-07, 10-08, 24-08, 07-09, 05-10, 02-11, 16-11 en 30-11.

Met Duitstalige vertaler
23-03, 22-06, 13-07, 21-09 en 19-10

Prijzen 2019

€ 2.390,00 p.p. bij delen accommodatie + local payment USD 400,00

Single tent supplement € 310,00 (alleen kampeernachten)

Korting

Boekt u met 2 personen of meer, dan ontvangt u van ons een korting ter waarde van € 75,00 p.p. op aanvullende transfers en/of accommodaties.

Uitleg local payment

Door de uitvoerende organisatie wordt deze local payment verplicht gesteld als bijdrage in de lokale uitvoerende kosten voor bijvoorbeeld entree van de parken en overige entreeprijzen afhankelijk van de reis. Deze bijdrage draagt u aan het begin van de reis af aan de gids. Hiermee komt een groot deel van de uw kosten voor de reis lokaal ten goede aan beheer van flora en fauna in het land wat u bezoekt. Ook lokale communities profiteren mee.

Inbegrepen bij de prijs

Accommodatie en maaltijden volgens programma (zie uitgebreide reisschema), kampeeruitrusting (behalve slaapzak en kussen), professionele begeleiding, entree nationale parken, genoemde niet optionele activiteiten en transfers volgens programma.

Niet inbegrepen bij de prijs

De benodigde vluchten, transfers niet volgens reisschema (bijv. van en naar de luchthaven, souvenirs, fooien en overige persoonlijke uitgaven zoals optionele excursies.

Vliegtickets

Een vlucht via Johannesburg naar Livingstone en van Johannesburg terug naar Nederland bevelen we aan en zijn niet bij de prijs inbegrepen.
Geadviseerd wordt om op de heenweg voor een dagvlucht te kiezen en in Johannesburg te kiezen voor een overnachting alvorens door te vliegen naar Livingstone. Dit in verband met het mogelijk achterblijven van bagage. Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten en overnachting in Johannesburg voor u.

Visum en paspoort

Voor Zambia, Malawi en Mozambique heeft u een visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

 


Printen | E-mail

22-daagse Livingstone naar Johannesburg safari via Malawi en Mozambique

Met deze zeer afwisselende safari reist u door het hart van Malawi en Zambia om vervolgens via de kust van Mozambique en de oude handelsroutes naar Zuid-Afrika door te reizen.
U begint uw reis in Livingstone, Zambia. Hier kunt u de majestueuze Victoria watervallen bezoeken. Na een nacht bij Lake Kariba staat er een kano excursie op de Zambezi op het programma. South Luangwa NP in Zambia is het volgende hoogtepunt.
Vervolgens bezoekt u Malawi met Lilongwe als hoofdstad en Cape Maclair als trekpleister. In Mozambique is het heerlijk relaxen en maakt u met een traditionele Dhow (vaartuig) een tocht langs de Benguerra eilanden. In Zuid Afrika staat Kruger NP op het programma. Een reis dus met veel afwisseling.

Een paar hoogtepunten van deze reis.
Kruger NP, Benguerra eilanden Mozambique, Malawi, South Luangwa NP, Lower Zambezi kanoën, Victoria watervallen.

Reisschema

Dag 1 Livingstone
Vandaag arriveert u in Livingstone en maakt u kennis met de rest van de groep. Deze kennismaking staat gepland om 14.00 uur. De rest van de dag heeft vrij om Livingstone te ontdekken of de watervallen te bezoeken.

Dag 2 Livingstone
Ook vandaag heeft u vrij tot uw beschikking en om eventueel een van de vele optionele excursies te maken. Bungee jumpen, wildwater raften, een vlucht boven de watervallen en nog veel meer wordt er aangeboden.

Dag 3 Kafue River
Vandaag verlaat u Livingstone om door de beboste heuvels van Miombo te rijden richting Kafue River.

Dag 4 Lower Zambezi
De reis wordt voortgezet naar het Lower Zambezi dal. De komende twee dagen brengt u door aan de oever van de machtige Zambezi rivier. Overnachting in permanente tenten met bedden, muskietennetten en een eigen badkamer.

Dag 5 Lower Zambezi
Een kano excursie op de Zambezi staat op het programma. Nijlpaarden, krokodillen zijn bewoners van deze rivier en met een beetje geluk ziet u hoe olifanten of andere dieren hun dorst komen lessen.

Dag 6 Lusaka
Nog even genieten van de Zambezi op de oever voordat u verder reist naar de hoofdstad van Zambia (Lusaka). Hier slaan we proviand in.

Dag 7 South Luangwa
Vandaag wordt de weg naar South Luangwa ingezet. Of we onze bestemming bereiken, is afhankelijk van de toestand van de wegen. Alternatief is dan een overnachting in Chipata.

Dag 8 en 9 South Luangwa
U kampeert de komende nachten op de oever van de Luangwa rivier. Olifanten, nijlpaarden, krokodillen, leeuwen en luipaarden worden regelmatig vanaf de campsite gezien. South Luangwa NP is een van de mooiste parken van Afrika. Op het programma staan begeleide wandelingen en (nacht)safari´s in een open terreinwagen. De campsite wordt door het Wildlife Environmental and Conservation Society of Zambia beheerd. Inkomsten worden deels benut voor het stimuleren van het onderwijs voor lokale kinderen.

Dag 10 Lilongwe
De volgende bestemming is Lilongwe, de hoofdstad van Malawi. Tijd om opnieuw proviand in te slaan voordat u verder rijdt richting Lake Malawi. Malawi "Het warme hart van Afrika", wordt Malawi ook wel genoemd.  De vriendelijke bewoners en Lake Malawi vormen de aantrekkingkracht van dit fraaie land. Bestemming is het strand bij Cape Maclear, in het Lake Malawi N.P.

Dag 11 Cape Maclear
Relaxen en genieten van het glasheldere Malawi meer met haar vele baaien en de kleurrijke zoetwatervissen. Snorkelen bij Otter Point of een boottocht behoren tot de mogelijkheden.

Dag 12 en 13 Enroute door Mozambique 
De reis brengt u verder naar het zuiden via Blantyre. Blantyre is gen oemd naar de geboorteplaats van de legendarische ontdekkingsreiziger David Livingstone. Eenmaal in Mozambique steekt u de Zambezi rivier over en reist u door de Tete regio.

Dag 14 Bazaruto Islands
U bereikt de Indische Oceaan om verder richting het zuiden te rijden om bij Vilanculos, een vissersdorp, te overnachten.

Dag 15 Bazaruto Islands
Vandaag staat een dagtocht op een dhow (een lokale traditionele zeilboot) om de Benguerra archipel op het programma. Prachtige witte stranden worden ontdekt samen met een mooie blauwe zee en een heerlijke maaltijd uit de zee.

Dag 16 en 17 Inhambabe
Opnieuw vervolgt u uw weg richting het zuiden. Inhambane is de bestemming voordat u doorreist naar Praia de Barra. Inhambane kent sterke Arabische invloed. Bij Praia de Barra overnacht u in casitas (eenvoudige rieten hutten) aan het strand en onder de palmbomen. hier zijn optionele excursiemogelijkheden zoals een boottocht met een Dhow of duiken naar de prachtige koraalriffe n .
 
Dag 18 Bilene
U reist langs de kust verder naar het zuiden naar Bilene gelegen aan Uembje lagoon. Deze heldere lagoon is 8 km breed en 27 km lang met mooite witte stranden. In de middag ontdekt u de lagoon met de mogelijkheid om optioneel te kayakken, te snorkelen of te zwemmen in het ondiepe kalme water. 

Dag 19 en 20 Kruger NP
In westelijke richting vertrekt u naar het beroemde Kruger NP in Zuid-Afrika. Hier staan gamedrives op het programma. Een laatste zoektocht naar de wilde dieren en een afsluiting van een geweldige reis.

Dag 21 en 22 Johannesburg
U verlaat Kruger en rijdt via de panorama route waar u een bezoek brengt aan Bourkes Luck Potholes, God's Window en de Three Sisters voordat u op dag 22 terug naar Johannesburg reist, waar u tegen 18.00 uur aankomt.

Kijk voor een uitgebreide omschrijving en om te zien welke accommodaties en maaltijden zijn inbegrepen het Engelstalig reisschema voor het jaar 2019.

Flexibiliteit

Voor deze manier van reizen door Afrika heeft u een flexibele instelling nodig. Het is een participatie safari waarbij wordt verwacht dat u zelf uw tent opzet en meehelpt bij kampactiviteiten. Het hoort allemaal bij het avontuur en wanneer iedereen meehelpt zal dit de reis ook in positieve zin bevorderen.

Vervoer

De reizen worden met name met 4WD-Truck of minibus plaats. E.e.a. afhankelijk van het land en de deelname. Lokale omstandigheden zijn zeer verscheiden en een goed en betrouwbaar vervoermiddel die voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften is een must.

Kamperen

Kamperen in de Afrikaanse bush is misschien wel de meest avontuurlijke manier om van Afrika te genieten. Tijdens de reis wordt gebruik gemaakt van campsites in de nationale parken en reservaten, prive campsites en campsites in lokale plaatsjes. De meeste campsites hebben goede voorzieningen met warm water douches, restaurants en wasfaciliteiten. In de bush worden deze faciliteiten vanzelfsprekend meer beperkter en zijn er soms geen standaard voorzieningen.
Net zo vanzelfsprekend is het dat we op bush campsites in de parken weer schoon achter laten. Wat de bush mee wordt ingenomen, wordt de bush ook weer mee uitgenomen. Een toilet in de bush is een gat in de grond welke bij vertrek weer dicht wordt gegooid.

De kampeeruitrusting bestaat uit een comfortabele tenten (2.2h x 2.2d x 1.8h meter) met ingebouwde muskietennetten en welke zeer eenvoudig zijn op te zetten. Ongeveer 5 cm dikke matrassen zijn inclusief en liggen comfortabel. Kampeerstoelen zijn voorzien van een rugleuning en alle keukengerei is aanwezig.

Accommodaties
Op een aantal plekken overnacht u in chalet s, cabins of een hotel. Deze acco mmodaties voldoen aan goede budget accommodaties. In het algemeen heeft u een twee- of vierpersoonskamer en soms wordt gevraagd om faciliteiten te delen.

Andere reizen van deze lokale organisatie.

Deze lokale organisatie biedt veel meer groepsreizen aan. Graag geven we hieronder daarvan een opsomming. Een aantal daarvan staan ook bij ons op de website uitgeschreven. 
Er zit vast een mooie reis voor u tussen. Klik dan op het betreffende jaar van de reis en u download een PDF met de complete reisbeschrijving en aanvullende informatie.

KAMPEERSAFARI'S   prijs in € Download reisschema
Naam safari (dagen) Landen 2019 2020
Wildside (14) Botswana 1.890 --- 2019 ---
Wildside (korter) (13) Botswana 1.740 --- 2019 ---
Wildside (kort) (10) Botswana 1.480 --- 2019 ---
Desert and Delta (21) Namibie/Botswana 2.480 --- 2019 ---
Desert and Delta (kort) (15) Namibie/Zambezi 1.980 --- 2019 ---
Game Trail (16) Zimbabwe/Botswana 1.850 --- 2019 ---
Zimbabwe & Kruger (10) Zimbabwe/Kruger 1.360 --- 2019 ---
Scenic Route (18) Zuid-Afrika 1.890 --- 2019 ---
Explorer (21) Kaapstad - Vict. Falls 2.590 --- 2019 ---
Desert Tour (14) Kaapstad - Namibie 2.090 --- 2019 ---
Trade Route (22) Zambia/Malawi/Mozamb. 2.390 --- 2019 ---
           
ACCOMMODATIE SAFARI'S   prijs in € Download reisschema
Naam safari (dagen) Landen 2019 2020
Wildparks (14) Botswana 2.740 --- 2019 ---
Wildparks (kort) (13)  Botswana  2.640 --- 2019 ---
Southern Circkel (21)  Namibie/Botswana  3.480 --- 2019 ---
Southern Circkel (kort) (15)  Vict. Falls naar Windhoek  2.680 --- 2019 ---
Game Tracker (16)  Zimbabwe/Botswana  2.490 --- 2019 ---
Game Tracker (kort) (10)  Zimbabwe/Kruger  1.950 --- 2019 ---
SA Walking (14)  Zuid-Afrika   1.990 --- 2019 ---
Rainbow Route (17)  Zuid-Afrika/Swaziland  2.240 --- 2019 ---
Grand Explorer (21)  Kaapstad - Vict. Falls  3.530 --- 2019 ---
Desert Tour (13)  Kaapstad/Namibie  2.430 --- 2019 ---
Livingstone Trail (16)  Zambia/Malawi  2.690 --- 2019 ---
Beach & Bush (14)  Zuid-Afrika/Mozambique  2.080 --- 2019 ---
           
KLASSIEKE SAFARI'S   prijs in € Download reisschema
Naam safari (dagen) Landen 2019 2020
Ivory Route (15) Botswana/Zimbabwe 4.180 --- 2019 ---
Elephant Track (15) Windhoek - Vict. Falls 3.530 --- 2019 ---
Baobabs (9) Botswana 3.290 --- 2019 ---
           
EXPEDITIE SAFARI'S   prijs in € Download reisschema
Naam safari (dagen) Landen 2019 2020
Three countries (20) Zimbabwe/Zambia/Malawi  3.350 --- 2019 ---
Northern Zambia (13) Zambia  2.320 --- 2019 ---
Western Zambia/Liuwa (21) Zambia  3.250 --- 2019 ---
Botswana Trans Kalahari (14) Botswana  3.130 --- 2019 ---
           


« Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap