Zoeken


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze luxe Zambia lodge safari reis is een beperkte periode van het jaar beschikbaar en kan binnen die periode op elke gewenst moment beginnen.

Aantal deelnemers

Dit is geen groepsreis. Op de safari is een eenpersoonstoeslag van toepassing.

Inbegrepen bij deze safari

 • Meet and Greet
 • Overnachtingen
 • Maaltijden volgens reisschema
 • Drankjes op basis van volpension (behalve geïmporteerde dranken)
 • Entree gelden nationale parken
 • Activiteiten onder begeleiding van een Engels sprekende gids
 • transfers conform programma.

Niet inbegrepen bij deze safari

 • Internationale vluchten
 • Visum
 • Geïmporteerde drankjes
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Activiteiten niet in de tourprijs opgenomen
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Maaltijden niet opgenomen in het reisschema.

Vliegtickets

Tenzij in het reisschema is aangegeven zijn alle vluchten niet inbegrepen. Afhankelijk van de gekozen safari is vliegen op Lusaka de meest gebruikelijke. Terug vliegen vanaf Livingstone en via Johannesburg is ook mogelijk. Wanneer u uw safari verlengt in bijvoorbeeld Malawi is terug vliegen vanaf Lilongwe een optie. Een transfer over de weg naar Lusaka is ook mogelijk. Graag leggen we u diverse opties voor. U kunt dan zelf bepalen welke vlucht het best past. We adviseren u goed te letten op overstaptijden vanwege het risico op achterblijven van bagage.
We verwachten niet dat u uw safari zonder bagage wilt beginnen.
Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten voor u.

Visum en paspoort

U hebt een visum nodig aan te vragen bij de Ambassade of aan de grens. Voor de aanvraag hebt u een geldig paspoort, een reisbevestiging, één pasfoto en het bewijs van inenting tegen gele koorts nodig. Koopt u een visum aan de grens, dan heeft u alleen een geldig paspoort nodig. Uw paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst uit Zambia. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig. Sinds 2015 is het ook mogelijk om het visum online aan te vragen.Printen | E-mail

Zambia lodge safari - 8-daagse Kafue Mukambi experience

Een van de grootste nationale parken in Afrika is Kafue NP (bijna 23.000 km2). Met een verblijf in Mukambi Safari Lodge, Fig Tree Camp en Busanga Plains Camp leert u een groot deel van dit prachtige park kennen. Alle drie accommodaties vallen onder Mukambi Safaris. Busanga Plains is een uniek ecosysteem en slechts een beperkte deel van het jaar te bereiken vanwege de waterstanden in het moeras gedeelte van het park dat zo kenmerkend is voor het noorden. Nauwelijks aangetast door mensenhanden biedt dit gebied de mogelijkheid om de dieren in deze onaangetaste habitat te zien met nauwelijks andere menselijke bezoekers in uw omgeving. Het moeras wordt gevoed door de Lufupa rivier, die volledig droog komt te staan in het droge seizoen. Vandaar dat deze unieke safari slecht een paar maanden per jaar gemaakt kan worden. Het unieke van dit Kafue national park is de afgelegenheid en de wilde en ruige omgeving.
Het karakter van het landschap wordt gevormd door de Kafue rivier. Rivierbossen, open grasvlaktes, miombobossen en moerasgebieden wisselen elkaar af. De Lunga rivier kent een dichte rivierbegroeiing met een grote aantrekkingskracht voor vogels. Ook voor vogelliefhebbers is dit gebied dus erg geschikt om boottochten te maken.  Hier liggen de Busanga Plains, een delta met een uniek ecosysteem, nog onaangetast door mensenhanden. Dit gebied, met uitgestrekte grasvlaktes zover het oog reikt, staat bekend om de Kafue Lechwe, een waterantilope die hier veel voorkomt, en de duizenden watervogels.

Beleef de ongerepte wildernis van Kafue national park en de grote diversiteit aan dieren in een van de meest vooraanstaande natuurparken van Zambia tijdens deze 8-daagse safari. Deze reis laat u kennis maken met het allerbeste dat de Afrikaanse bush te bieden heeft op het gebied van wilde dieren, natuur, avontuur, cultuur en ontspanning. Een exclusieve ervaring die u al lang had willen maken?

Korte beschrijving

Dag 1: Kafue NP
Op het vliegveld van Lusaka wordt u door een vertegenwoordiger welkom geheten voor een "meet and greet". Vanaf Lusaka wordt u via een transfer over de weg naar Mukambi lodge gebracht. Na aankomst staat er nog een namiddag activiteit op het programma. De van de televisieserie "van Amstelveen naar Afrika" bekende lodge ligt langs de Kafue rivier in de wildernis en trekt alleen daardoor al dieren. De chalets zijn privacy vriendelijk gelegen, zodat van de rust en natuur kunt genieten. 
Activiteiten die u bij Mukambi kunt maken zijn wandelsafari's, boot safari's en game drive's 
Overnachting: Mukambi safari Lodge. (Fully inclusive)

Dag 2 en 3: Kafue NP
Na het ontbijt staat er een ochtendactiviteit op het programma en wordt u naar Fig Tree Bush Camp gebracht. Fig Tree Bush Camp ligt op ongeveer op 1,5 uur rijden van Mukambi in een fraai en rustig game drive gebied. De dagen worden ingevuld met twee activiteiten per dag.
Het zal u niet verbazen dat Fig Tree Bush Camp is vernoemd naar de reusachtige vijgenboom die de gemeenschappelijk ruimte van schaduw voorziet en uitzicht biedt op een lagune voorzien van ook een klein romantisch zandstrandje. Een speciaal plekje dat we in 2015, vlak voor de opening voor de eerste keer en als eerste bezocht hebben.
Overnachting: Fig Tree Bush Camp. (Fully Inclusive)

Dag 4, 5 en 6 Kafue NP
Via een avontuurlijke route op dag 4 wordt u naar het 150 kilometer noordelijker gelegen Busanga Plains gebracht. Alleen in het droge seizoen (juli t/m oktober) is het kamp per 4x4 bereikbaar. Deze avontuurlijke transfer en gamedrive du urt ongeveer vijf uur.
Het kamp bestaat uit slechts vier tenten die ieder voorzien zijn van en-suite badkamers. Gezien de kleinschaligheid bent u verzekerd van zeer persoonlijke aandacht en service. De komende dagen maakt u samen met de andere bezoeker gamedri ves om het gebied verder te ontdekken. Lechwes, Roan antilopen, zebra's, buffels, wildebeesten en roofdieren zijn slechts een paar van de bewoners van deze vlaktes. Tussen de gamedrives door kunt u heerlijk in uw luxe tent of in de schaduw van de begroeiing relaxen en van het uitzicht over de vlaktes genieten.
Overnachting: Busanga Plains camp. (Fully inclusive)

Dag 7 Kafue NP
Vandaag rijdt u via een gamedrive en via een avontuurlijke route weer terug naar Mukambi safari lodge voor een laatste overnachting in Kafue NP. Misschien is er nog tijd over voor een avondactiviteit maar misschien wilt u naar een avontuurlijke 150 kilometer ook alleen maar heerlijk relaxen bij het zwembad.
Overnachting: Mukambi safari Lodge. (Fully inclusive)

Dag 8 Vertrek
Via een transfer over de weg wordt u naar het vliegveld van Lusaka gebracht voor uw vlucht terug naar Nederland.

PRIJSINDICATIE PER PERSOON 2020

De prijs is € 3.600,00.
Single Supplement is op aanvraag.

Going Africa Safaris kiest er voor om voor deze voorbeeldsafari de prijs als indicatie weer te geven. Dit doen we omdat de prijzen in de regel afhankelijk zijn van een of meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:
# Koers USD/EURO
# Reisperiode
# Aantal deelnemers
# Gewenste aanpassingen
# Etc…..

Heeft u belangstelling voor deze safari, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?

Dat is mogelijk. Door op onderstaande link te klikken, maakt u de safari al een klein beetje mee. U treft dan meer foto’s, informatie over de accommodaties en gebieden aan. Veel plezier en neem bij vragen gerust contact op met ons.

Kafue Mukambi Experience

Eventueel deze safari aanpassen?

Bovenstaande safari is een voorbeeld safari. Natuurlijk is het mogelijk om afhankelijk van het budget van de genoemde accommodaties af te wijken. In de regel begroten we deze voorbeeld reizen omdat we voor het betreffende jaar in uw voordeel betere combinatie prijzen krijgen of vinden dat betreffende accommodaties een juiste of betere prijs/kwaliteit verhouding hebben. Maar bijna elke route is aan te passen aan uw wensen en uw budget. Er zijn erg veel mogelijkheden en de accommodaties die we op de website aangeven kunnen u hierbij helpen. Staat een bepaalde accommodatie er (nog) niet bij, dan houdt dat niet in dat we deze accommodatie niet aan kunnen bieden. Vraag ons dus ten allen tijde naar de mogelijkheid om uw wens in te vullen. Het moet wel heel erg gek zijn wanneer we uw wens niet in kunnen vullen. Daarbij willen we wel aan bepaalde kwaliteitseisen blijven voldoen.

Bagage limiet

Vanwege de binnenlandse vlucht(en) kent deze safari de volgende bagagelimiet per persoon. Een reistas (geen harde koffers) van maximaal 15 kg en een stuk handbagage van maximaal 5 kg. 

Routekaart

De route kaart kunt u vinden wanneer u op de betreffende link klikt onder het kopje "Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?".« Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap