Zanzibar vakantie - strandverblijf

Verleng uw safari met een strandverblijf.

Zanzibar vakantie

Zanzibar vakantie

Zanzibar ligt op 20 minuten vliegen voor de kust van Tanzania en is een populaire bestemming om uw safari met een strandverblijf te verlengen. 

Het 85 km bij 39 km grootte eiland telt toch nog 1,3 miljoen inwoners met Stone Town (hoofdstad) en omgeving als drukste en meest levendige deel van het eiland.

Zanzibar is onderdeel van een archipel aan de oostkust van Afrika welke gevormd worden door de twee grote eilanden Zanzibar (lokale naam is Unguja) en Pemba en veel kleine eilandjes. Met een temperatuur van 25 tot 35 graden heeft Zanzibar het hele jaar door een aangename temperatuur. Wel moet u rekening houden dat het in april en mei regenseizoen is.

Bij aankomst komt de Afrikaans/Arabische cultuur u tegemoet. De smalle straatjes met de typische uitstraling bestaan uit traditionele huizen, winkels en bazaars met op de achtergrond geregeld het geluid van een moskee die oproept om te bidden.

Bent u op zoek naar meer dan een verblijf aan het strand, dan is Stone Town een leuke afwisseling en kennismaking met een eeuwenoude cultuur.

Een wandeling door de smalle steegjes en een bezoek aan de lokale restaurantjes, het geboortehuis van Freddy Mercury, de old slave market en de vismarkt zijn een paar van de te bezoeken hoogtepunten.

U maakt kennis met de inwoners van de stad, de smalle steegjes vol met Afrikaanse winkeltjes, de groente- en kruidenmarkten en andere belangrijke, historische bezienswaardigheden. Vergeet ook zeker niet het geboortehuis van zanger Freddy Mercury te bezoeken.

De wandelingen door de stad kunt u op eigen gelegenheid ondernemen, maar uiteraard hoort een excursie met begeleiding van een gids ook tot de mogelijkheden. Na uw excursie geniet u in één van de vele restaurants of barretjes van verse zeevruchten en heerlijke tropische cocktails.

Voor veel mensen is een overgang van de bush naar het drukke Stown Town echter net even een te grote overgang.

Zanzibar vakantie – Excursie mogelijkheden.
Zanzibar biedt echter nog meer excursie mogelijkheden. Onderstaand een opsomming.

Duiken en snorkelen
Zanzibar is een uitstekende bestemming voor de duik-en snorkelliefhebber. De noordkust is, met het nabijgelegen en door de overheid beschermde Mnemba Atoll, hiervoor de meest ideale. Stelt u iets minder hoge eisen, dan biedt Zanzibar ruim meer mogelijkheden om van de onderwaterwereld te genieten.

Jozani Forest
Jozani Forest het enige en erg kleine National Park van Zanzibar. Ondanks dat hier ruim 40 vogelsoorten leven, wordt Jozani vooral bezocht voor de Red Colobus Monkeys ofwel de Zanibar franje aap. Deze bedreigde apensoort komt alleen voor op Zanzibar. Een wandeling met een gids brengt u vaak tot erg dichtbij deze bijzondere aapjes.

Verdere excursie mogelijkheden tijdens uw Zanzibar vakantie zijn onder andere;

  • Spice tour: rondleiding op een kruidenplantages. Test uwreukorganen met de geuren van onder andere kruidnagel, peper, kaneel, cardamon, saffraan, koffie en citroengras.
  • Bezoek Prisoner Island: Het eiland waar vroeger de gevangen zaten.
  • Bezoek Mnemba Island: voor een mooie snorkel excursie.
  • Kite surfen in Paje, Kiwengwa of Nungwi.
  • Mountainbiken.
  • Bezoek de lokale bevolking en maak kennis met hun lokale gebruiken.

De meeste mensen bezoeken Zanzibar puur als strandbestemming met de mogelijkheid om op een dag(deel) deel te nemen aan een lokale excursie. Zanzibar bezoek je over het algemeen niet voor slechts twee of drie nachten. Going Africa Safaris adviseert een verblijf van minimaal vijf nachten.

Onderstaand treft u een link aan naar een PDF-bestand. Daarin treft u een selectie van  accommodaties aan met bijbehorende prijzen en gebaseerd op een verblijf van vijf nachten.

Staat de door u gewenste accommodatie er niet tussen, geen probleem. We boeken graag uw voorkeursaccommodatie. Deze moet echter wel aan onze minimale kwaliteitseisen voldoen.

We kunnen zeer scherpe prijzen bieden voor ons Zanzibar vakantie aanbod. Wilt u echter toch via een andere online aanbieder uw verlenging op Zanzibar boeken, bedenk dan dat uw Zanzibar vakantie niet onder de voorwaarden van een pakketreis valt.

Verder gaan we er dan ook vanuit dat u zelf de vluchten naar en van Zanzibar boekt en de benodigde transfers op Zanzibar zelf regelt.

Tenzij anders aangegeven zijn de prijzen op basis van een verblijf van 6 dagen/5 nachten op basis halfpension voor een tweepersoonskamer en inclusief transfers van en naar de luchthaven. Combineer het met een safari en u bent veel goedkoper uit dan alle reisonderdelen afzonderlijk en via diverse aanbieders te boeken.

Download het overzicht van Zanzibar accommodaties en prijzen als PDF.

Boek uw Zanzibar vakantie bij Going Africa Safaris.

Reisadvies Zanzibar