Printen | E-mail

Herontdek Zimbabwe met onze fraaie safari reizen

Zimbabwe safari. Zimbabwe is een prachtig land ten noorden van Zuid–Afrika en ten oosten van Botswana.
Het noorden van Zimbabwe grenst aan Zambia met de Zambezi rivier als natuurlijke grens. Helaas is de jongste geschiedenis van Zimbabwe er een geweest waarin het reizen naar dit, van oorsprong, fantastische land werd afgeraden.
Gelukkig keert alles weer langzaam terug naar het oude. Echter blijft de leiding van Zimbabwe vooralsnog discutabel. Na deze onrustige jaren zien we dat Zimbabwe weer volledig in opkomst is. Het is weer veilig om door Zimbabwe te reizen. Zeker wanneer dat onder begeleiding en georganiseerd gebeurd. Samen met onze betrouwbare lokale partners hebben we er meer dan voldoende vertrouwen in dat het met Zimbabwe weer de goede kant uit gaat. Reden waarom Zimbabwe weer volledig is opgenomen in ons reisaanbod.

Na een werkbezoek in 2012, 2013, 2015 en in 2016 waarin we erg veel hebben herontdekt en voor u hebben kunnen beleven en ervaren, hebben we een ruime selectie gemaakt in de talloze mogelijkheden die Zimbabwe biedt. 
Eigenlijk is alles mogelijk en kunnen we alles aanbieden. Mits het maar verantwoordt is om aan te bieden. Zeker bij de lodge safari's kunnen we maatwerk aanbieden met bijna alle accommodaties in de diverse gebieden.

Natuurlijk vergeten we de recente problematische economische en politieke situatie van Zimbabwe niet. Maar een groot deel van de reiswereld is er weer helemaal klaar voor om Zimbabwe te bezoeken c.q. aan te bieden.

Zimbabwe is een erg mooi land. Een ruwe wildernis, de afwisselende landschappen en de oude mysteries maken Zimbabwe een zeer interessante reisbestemming. Het relatief kleine land is in het oosten erg vruchtbaar wat in schril contrast staat met het westen dat te maken heeft met de uitlopers van de Kalahari woestijn.

Victoria Falls is de breedste waterval van de wereld en ligt in het noorden van Zimbabwe. In het noorden van Zimbabwe liggen ook enkele mooie wildlife gebieden. Hwange is daarvan gemakkelijk bereikbaar. Het meest fraaie en voor velen tot de verbeelding sprekende Mana Pools is echter een van de mooiste parken van zuidelijk Afrika. Na onze bezoeken in 2012 en 2013 kunnen we dat volledig beamen. In 2015 zijn we zelfs speciaal naar Mana Pools terug gegaan om er twee weken lang alles te ontdekken. 2016 was voor ons weer een reden om Hwange NP te bezoeken en te ontdekken in combinatie met Botswana.

Zimbabwe heeft echter nog veel meer te bieden. Wat dacht u van Lake Kariba waarvan de oevers een grote aantrekkingskracht hebben op olifanten en zeer veel andere dieren, zoals witte neushoorns, giraffen, zebra’s, bavianen, sabelantilopen, impala’s, buffels en een grote verscheidenheid aan (water)vogels. Nog een fraai wildlife gebied is Malilangwe en het aangrenzende Gonarezhou NP. Malilangwe is een groot beschermd gebied waar de big 5 te zien is en waar je doorheen rijdt naar Gonarezhou NP. In 2013 hebben Gonarezhou bezocht. Een fantastisch gebied waar we hebben overnacht tegenover de prachtige kliffen.

Een unieke en complete safari naar Zimbabwe start bij Going Africa Safaris. Of het nu om een kampeersafari of een luxe lodge safari gaat.
 
Wordt ook een van de herontdekkers van het fraaie Zimbabwe.


Kaart Zimbabwe safari

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap