Vertrek

Deze safari in Zimbabwe is vanaf april tot en met november beschikbaar.

Aantal deelnemers

Dit is geen groepsreis. Tijdens de activiteiten deelt u wel de auto met andere gasten van de accommodaties.

Kanosafari

De kanosafari en de wandelsafari in Mana Pools kennen vaste vertrekdagen en op dit onderdeel kunnen ook andere gasten gelijktijdig deelnemen.

Seizoenen

Laagseizoen
April

Tussenseizoen
Mei - Juni

Hoogseizoen 
Juli - November

Inbegrepen bij deze safari

Alle transfers, maaltijden, drankjes en activiteiten, professionele gidsen en auto zoals omschreven in de reisbeschrijving. 

Niet inbegrepen bij deze safari

Vluchten en transfers niet vallende onder het reisschema, aanvullende activiteiten in Victoria Falls, persoonlijke uitgaven, drankjes waar niet inbegrepen, visums, annulering- en/of reisverzekering (waaronder bagage/ziektekosten) en premium geïmporteerde wijnen, champagnes, spirits en likeuren waar de drankjes inclusief zijn. Departure tax lokale vluchten. Entree park tijdens de kanosafari (100,00 usd p.p.) en de Camp Zambezi safari (170,00 USD p.p.) lokaal te voldoen.

Vliegtickets

De heenvlucht naar Lusaka (Zambia) en de terugvlucht vanaf Victoria Falls zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Visum en paspoort

Voor Zambia en Zimbabwe heeft u een visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.Printen | E-mail

16-daagse ontdek Zimbabwe lodge safari

Ontdek Zimbabwe lodge safari. Tijdens deze safari bezoekt u diverse aansprekende gebieden in Zimbabwe waarbij natuurlijk de kano safari naar en de wandelsafari's in Mana Pools avontuurlijke onderdelen vormen. U overnacht in goede middenklasse accommodaties. Een lodge safari door Zimbabwe waarbij we geprobeerd hebben om de prijs zo aantrekkelijk mogelijk te houden. Dit ondanks de twee noodzakelijke, maar fraaie transfervluchten.
Een ontdekkingstocht door Zimbabwe voor avonturiers maar met de comfort van lodges of tented camps.

Reisbeschrijving

Dag 1. Kariba
Na aankomst in Lusaka wordt u via een transfer over de weg naar Lake Kariba in Zimbabwe en naar Hronbill Lodge gebracht waar u zich kunt voorbereiden op de komende kano excursie naar Mana Pools.
Overnachting: Hornbill Lodge (Ontbijt)

Dag 2, Kano safari (18 kilometer) (start is op ma, di of do)
U wordt van uw accommodatie opgehaald en verzameld zich ongeveer om 07:30 uur in het kantoor. Er wordt een korte briefing gegeven om uitleg te geven wat u de komende dagen mag verwachten en tevens is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Ook wordt aan u een indemnity form gegeven om te ondertekenen. Na de briefing wordt u naar de winkels gebracht om uw persoonlijke inkopen te doen voor deze Zambezi kanosafari. Denk dan aan drankjes en versnaperingen die niet zijn inbegrepen. Betaling met creditcards wordt niet aanbevolen in Zimbabwe. Via een transfer in een open 4x4 voertuig wordt u naar Chirundu gebracht. Na aankomst om ongeveer 11:30 uur krijgt u eerst een veiligheidsinstructie en wordt uitgelegd hoe u het beste kunt peddelen. Daarna gaat u van start. De lunch gebruikt u op de rivier terwijl u langzaam met de stroom mee drijft. De planning is dat u om ongeveer 17:00 uur het eilandje Kakomarara aankomt en daar het camp opslaat. Een eerste nacht na een heerlijk ontbijt. Na een korte uitleg over de veiligheid op de campsite en een heerlijk diner ervaart u de eerste nacht bij de rivier. (Volpension)

Dag 3, Kano safari (27 kilometer)
Voordat u een paar uur gaat peddelen is het eerst weer bij zonsopgang tijd voor thee, koffie en koekjes. Het ontbijt krijgt u als beloning na een paar uur peddelen waarna u na de lunch weer even door peddelt om op het heetst van de dag te genieten van een welverdiende lunch en siësta. Vanmiddag, nadat de temperatuur al weer wat daalt vaart u door tot Lone Acacia Island waar u overnacht. (Volpension)

Dag 4, Kano safari (23 kilometer)
Het programma van vandaag is gelijk aan de voorgaande dag. U overnacht op Trichelia Island. (Volpension)

Dag 5, Mana Pools
Afhankelijk van het tijdstip van uw vertrek, is er nog een mogelijkheid voor een laatste activiteit. Natuurlijk kunt ook heerlijk relaxen en genieten van het uitzicht. Het is aan u. In de loop van de ochtend wordt u naar Camp Zambezi gebracht. In Camp Zambezi aangekomen krijgt u een lunch aangeboden. Inmiddels heeft u misschien al kennis gemaakt met uw nieuwe buren voor de komende dagen, zijnde olifanten, kudu’s , zebra’s, impala's en veel vogels! Het door de kampassistenten opgestelde tented camp beschikt over ruime tenten welke voorzien zijn van muskietengaas. De dagen hier staan in het teken van veel wandelsafari's. Nadat u heeft genoten van een heerlijke lunch die de chef-kok u heeft voorschotelt, maakt u zich gereed voor de eerste wandelsafari. U verkent het omliggende gebied van Camp Zambezi te voet. Een indrukwekkende eerste activiteit die u meteen doet beseffen dat u midden in de bush bent. Na een paar uur keert u vlak voor zonsondergang weer terug in het camp en geniet u van een heerlijke sundowner. Ook kunt u gebruik maken van de douche die w ordt voorzien van warm water. Da n is het tijd voor uw eerste diner onder de Afrikaanse sterr enhemel. Hoewel het verleidelijk zal zijn om wakker te blijven en te genieten van de geluiden van de bush, zullen de comfortabele bedden en uw vermoeidheid waarschijnlijk weerstand bieden en overwinnen. (Fully inclusive)

Dag 6, Mana Pools
Om de dag zo optimaal mogelijk te benutten, staat u vroeg op. Ondertussen wordt uw water bassin voor de tent gevuld met warm water om u op te frissen. Misschien bewijzen sporen in het kamp eventuele dierlijke bezoeken aan het kamp. U gaat er, onder begeleiding van een prachtige zonsopkomst, me teen even op uit om op zoek te gaan naar sporen en andere bewijzen van dieren die de nacht hebben gebruikt om in de omgeving van het kamp aan voedsel te komen. Na deze korte wandeling keert u terug naar Camp Zambezi voor een licht ontbijt met thee en vers gezette koffie. Na het ontbijt, gaat u meteen weer op weg voor u ochtendactiviteit. U kunt kiezen om een kanosafari te maken, maar ook is het mogelijk om een gamedrive of wandelsafari te maken om andere delen van het Mana Pools te bezoeken. Dit kan per halve dag, maar ook kunt u er op uit om een hele dag te genieten van uw activiteit waarbij u er verzekert bent van een mooie belevenis in de bush. Welke activiteit u ook kiest, de gids neemt een wapen mee en beschikt verder over een EHBO-kit. Gaat u er een volle dag op uit, dan gaat er natuurlijk ook een lunchpakket en water mee. Water drinken is belangrijk, neem dus voldoende water mee. Deze dag staat dus volledig in het teken van (verschillende) activiteiten. De dag wordt afgesloten met een warme douche, een heerlijke maaltijd en natuurlijk een sundowner. (Fully inclusive)

Dag 7, Mana Pools
Vandaag is er net als gisteren de keuze van diverse activiteiten. Dat kan weer een ochtend of middag activiteit zijn, maar ook kunt u er weer een volle dag op uit trekken. Het is in ieder geval de bedoeling dat u uit uw verblijf in Camp Zambezi en de het geweldige Mana Pools het meeste haalt.
LET OP: DE DAGEN 2 T/M 7 ZIJN AVONTUURLIJKE EN SPORTIEVE KANO- EN WANDELSAFARI DAGEN. VAN HET AANGEGEVEN REISSCHEMA EN DE GENOEMDE TIJDEN TIJDENS DEZE DAGEN KAN WORDEN AFGEWEKEN WANNEER ER ZICH ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN VOORDOEN

Dag 8, 9 en 10, Lake Kariba
U verlaat Mana Pools per vlucht en vliegt naar Lake Kariba. Na aankomst op de airstrip wordt u via een avontuurlijke boottransfer naar Rhino Safari Camp gebracht. U verblijft drie nachten bij Lake Kariba. Rhino Safari Camp is gelegen aan de oevers van Lake Kariba, binnen de Matusadona NP, een afgelegen wildernis gebied dat is aangewezen als een beschermd gebied voor een kleine, succesvolle populatie van bedreigde zwarte neushoorns. Lake Kariba is een unieke plek en een plaats van buitengewone schoonheid bestaande uit een groot meer wat genesteld ligt in de omringende bergen en omzoomd is door enorme reservaten waar dieren vrijelijk leven. De game drives worden uitgevoerd onder begeleiding van een professionele gids en die u veel kan vertellen over de dieren, bomen, planten, insecten en de geschiedenis en geografie van dit wildernis gebied. De zwarte neushoorn, olifant, leeuw, luipaard en buffel zijn hier allemaal hier te vinden. Tijdens uw verblijf bij Lake Kariba is er ook genoeg tijd om te ontspannen en tot rust komen van de ervaringen die u de afgelopen dagen heeft opgedaan. Ook is het mogelijk om te wandelen.
Overnachting: Rhino Safari Camp (fully inclusive)

Dag 11, 12 en 13, Hwange National Park
Na het ontbijt wordt u naar per boottransfer naar de airstrip gebracht en vliegt u naar Hwange NP. U verblijft drie bij Bomani Tented Lodge. Bomani ligt in het 5000 hectare groot Ngamo privé reservaat op slechts 1,5 kilometer van de gate naar Hwange NP. Het gebied waar Bomani Te nted Lodge in ligt was ooit ee n oud fossiel meer, dat na verloop van tijd werd bedekt door Kalahari zand uit het westen. Nu zijn de uit gestr ekte vlaktes bezaaid met natuurlijke water pannen en Ilala Palmbomen. Ngamo en Bomani bieden daarmee een rustig toevluchtsoord aan de talloze kuddes wilde dieren.
Overnachting: Bomani Tented Lodge (Hornbill tented) (fully inclusive)
Een upgrade naar C amelthorn is ook mogelijk

Dag 14 en 15, Victoria Falls
Via een transfer over de weg wordt u naar Lokuthula Lodges in Victoria Falls gebracht. Lokuthula Lodges is gelegen op het grondgebied van Victoria Falls Safari Lodge en ligt daarmee op 24 kilometer van het vliegveld van Victoria Falls en op slechts 4 kilometer van het World Heritage Site van de Victoria Falls. Lokuthula Lodges is omgeven door 80.000 hectare aan ongerepte Afrikaanse bush en grenst aan het omheinde Zambezi National Park. Een bij Lokuthula Lodges gelegen waterhole geeft wilde dieren een vrije doortocht tussen het nationale park en Lokuthula Lodges.
Overnachting: Lokuthula Lodges (ontbijt)

Dag 16, Vertrek
In de loop van de ochtend wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Nederland.

Belangrijke informatie

Algemene informatie voor de luxe Camp Zambezi wandelsafari (Engels)
Algemene informatie voor elke Zambezi kanosafari (Engels)

PRIJSINDICATIE PER PERSOON 2020

De prijs vanaf € 5.020,00 (laagseizoen) tot € 5.690,00 (hoogseizoen).

Single Supplement is op aanvraag.

Going Africa Safaris kiest er voor om voor deze voorbeeldsafari de prijs als indicatie weer te geven. Dit doen we omdat de prijzen in de regel afhankelijk zijn van een of meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:
# Koers USD/EURO
# Aantal deelnemers
# Gewenste aanpassingen
# Etc…..

Heeft u belangstelling voor deze safari, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?

Dat is mogelijk. Door op onderstaande link te klikken, maakt u de safari al een klein beetje mee. U treft dan meer foto’s, informatie over de accommodaties en gebieden aan. Veel plezier en neem bij vragen gerust contact op met ons.

Ontdek Zimbabwe lodge safari

Eventueel deze safari aanpassen?

Bovenstaande safari is een voorbeeld safari. Natuurlijk is het mogelijk om afhankelijk van het budget van de genoemde accommodaties af te wijken. In de regel begroten we deze voorbeeld reizen omdat we voor het betreffende jaar in uw voordeel betere combinatie prijzen krijgen of vinden dat betreffende accommodaties een juiste of betere prijs/kwaliteit verhouding hebben. Maar bijna elke route is aan te passen aan uw wensen en uw budget. Er zijn erg veel mogelijkheden en de accommodaties die we op de website aangeven kunnen u hierbij helpen. Staat een bepaalde accommodatie er (nog) niet bij, dan houdt dat niet in dat we deze accommodatie niet aan kunnen bieden. Vraag ons dus ten allen tijde naar de mogelijkheid om uw wens in te vullen. Het moet wel heel eg gek zijn wanneer we uw wens niet in kunnen vullen. Daarbij willen we wel aan bepaalde kwaliteitseisen blijven voldoen.

Bagage limiet

Vanwege de binnenlandse vlucht(en) kent deze safari de volgende bagagelimiet per persoon.
Een reistas (geen harde koffers) van maximaal 15 kg en een stuk handbagage van maximaal 5 kg.

Routekaart

De route kaart kunt u vinden wanneer u op de betreffende link klikt onder het kopje "Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?"« Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap