ZoekenZimbabwe gerelateerde links

- Wikipedia Zimbabwe
- Zim. Tourism Authority
- BBC pagina Zimbabwe

Veiligheid

Zimbabwe is voor de toeristen momenteel weer een overwegend veilig land. Maar net als in andere Afrikaanse landen komt diefstal en zakkenrollen voor. Geef geen gelegenheid tot diefstal en gebruik uw gezond verstand. Voor meer reisadvies klik hier

Beste reistijd

Het hele jaar door te bereizen. November t/m maart is het echter regentijd.

Stichting SPOTS

Boekt u via Going Africa Safaris uw safari, dan levert ook u een bijdrage aan het instant houden van de grote katachtige in Afrika. Lees meer .....

Thuisvaccinatie.nl

We werken samen met het LCR aangesloten Thuisvaccinatie.nl. Thuisvaccinatie.nl komt bij u thuis. Ook buiten kantooruren.
Lees meer ……

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze prive lodge safari in Zimbabwe is beschikbaar van april t/m oktober.

Aantal deelnemers

Dit is geen groepsreis. Op de safari is een eenpersoonstoeslag van toepassing.

Seizoenen

Laag
april - juni

Hoog
juli - oktober

Inbegrepen bij deze safari

Alle transfers, maaltijden, drankjes en activiteiten zoals omschreven in de reisbeschrijving, begeleiding van professionele gidsen.

Niet inbegrepen bij deze safari

Vluchten en transfers niet vallende onder het reisschema, aanvullende activiteiten in Victoria Falls, persoonlijke uitgaven, drankjes bij Ilala Lodge, visums, annulering- en/of reisverzekering (waaronder bagage/ziektekosten) en premium geïmporteerde wijnen, champagnes, spirits en likeuren waar de drankjes inclusief zijn.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Johannesburg en doorvluchten naar bijvoorbeeld Victoria Falls zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Visum en paspoort

Voor Zimbabwe heeft u een visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Voor een uitstapje naar Zambia heeft u ook een visum nodig en gelden de zelfde eisen v.w.b. het paspoort. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.Printen | E-mail

10-daagse Extravaganza safari naar Hwange NP en Mana Pools NP in Zimbabwe

Zimbabwe safari Extravaganza. Beleef de topparken, Hwange en Mana Pools, van Zimbabwe in een schitterende safari en in misschien wel de beste en meest fraai gelegen bush camps in Zimbabwe. Beleef hoe olifanten op nog geen 10 meter voor u staan te drinken terwijl u bij uw splash pool geniet. Beleef een avontuurlijke kanosafari op de Zambezi rivier en ontdek Mana Pools NP via game drives en te voet.
De Extravaganze is een avontuurlijke safari die eindigt bij het afgelegen Kanga Camp waar de waterhole alleen al grote aantrekkingskracht heeft op de wilde dieren.

Reisbeschrijving

Dag 1 -3: Hwange N.P.
Na aankomst op het vliegveld wordt u ontvangen door een vertegenwoordiger van Going Africa Safaris en vliegt u door naar de airstrip in Hwange NP.  Hier stapt u over op een gamedrive auto en via een game drive rijdt u naar Somalisa Acacia Camp waar u de komende 3 nachten verblijft. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst in Victoria Falls is het ook mogelijk om via een transfer over de weg naar Hwange NP te worden gebracht. Dit levert echter slecht een klein prijsvoordeel op. Somalisa Acacia Camp is een charmant en klein exclusief camp dat dicht bij het beroemde Somalisa Camp is gelegen. Somalisa Acacia Camp en Somalisa Camp staan bekend als camps waar olifanten zich ook prima thuis voelen en van het water genieten. Somalisa Acacia Camp ligt in een privé concessie in het hart van het Hwange National Park. Somalisa Acacia Camp is uitstekend geschikt voor prive safaris of voor kleine familiegroepen en voor degene die een persoonlijke ervaring wil delen in een kleine groep van maximaal 8 personen. Het kamp heeft zijn eigen eet-en zithoek met en een kleine splash pool om op de heeste momenten even af te koelen. Wat Somalisa Acacia Camp daarin bijzonder maakt is dat de splash pool regelmatig met dorstige olifanten moet delen (video). De komende dagen maakt u vanuit Somalisa Acacia Camp diverse gamedrives in open gamedrive voertuigen (video). Omdat Somalisa in een eigen concessie ligt, is het tijdens de gamedrives ook mogelijk om de auto uit te stappen om onder begeleiding van een bewapende gids via een wandelsafari de sporen van leeuwen, olifanten of andere dieren te volgen. Ook is het mogelijk om in het concessiegebied een night gamedrive te maken. Maar u verkent natuurlijk ook Hwange NP er bezoekt de diverse waterholes.
Overnachting: Somalisa Acacia Camp. (fully inclusive)

Natuurlijk is het voor deze safari ook mogelijk om eerst een overnachting in Victoria Falls te boeken waarna u de volgende dag via een transfer naar Somalisa Acacia Camp wordt gebracht. Wilt u eerst een overnachting in Victoria Falls, geef dit gerust aan bij boeking. We adviseren u graag.

Dag 4 -6: Mana Pools NP
Na een laatste ontbijt bij Somalisa Acacia Camp wordt u in de loop van de ochtend naar de airstrip gebracht voor uw transfervlucht naar Mana Pools. Op de airstrip van Mana Pools wordt u ontvangen en via een gamedrive wordt u naar Zambezi Expeditions gebracht. Ook in Zambezi Expeditions verblijft u drie nachten. Vanuit Zambezi Expeditions onderneemt u diverse activiteiten zoals gamedrives, wandelsafari’s en kanosafari’s. Een betere manier om Mana Pools in al haar facetten te ontdekken bestaat niet. Drie vormen van safari’s waarbij u de dieren bij elke afzonderlijke safari vanuit een geheel ander perspectief kunt zien. Zambezi Expeditions is een mobiele luxe tented camp en is de beste en een zeer avontuurlijke manier om Mana Pools aan de Zambezi rivier te ervaren. Zambezi Expeditions is een intiem kamp met maximaal 8 bedden en erg geschikt voor privésafari’s. Zambezi Expeditions wordt voorafgaand aan uw komst opgezet midden in de natuur en aan de oevers van de Lower Zambezi rivier. Zambezi Expeditions biedt hiermee prima toegang tot de Lower Zambezi rivier en daarmee ook tot geweldige kanosafari’s op deze roemruchte rivier vol met krokodillen en nijlpaarden. Zambezi Expeditions is een luxe mobile tentenkamp en is geopend van mei tot oktober. Zambezi Expeditions staat garant voor een avontuurlijke ervaring welk e u niet snel zult vergeten en waarbij u veel gebieden van Mana Pools zult ontdekken.
Overnachting: Zambezi Expeditions. (fully inclusive)

Dag 7 – 8: Mana Pools NP
Vandaag verplaatst u zich via een gamedrive naar nog een heel ander deel van Mana Pools. Hiermee wordt het beeld wat u van Mana Pools kunt krijgen compleet. Kanga Camp ligt in een afgelegen privé concessie in het hart van Mana Pools NP. Kanga Kamp heeft slechts 6 en-suite tenten. Ook heeft elke tent van Kanga Camp een buitendouche en allen hebben ze uitzicht op een waterhole. De waterhole bij Kanga Camp is de enige waterbron in de omgeving en dieren komen hier dan ook regelmatig hun dorst lessen. Olifanten, buffels, veel antilopensoorten en natuurlijk ook de grote katachtige en misschien wel de wilde honden worden hier gespot. Maar ook het rijke vogeleven valt hier te bewonderen. Een van de zes tenten van Kanga Camp is een familietent. Hier beschikt u over een privé zit- en eetgedeelte. U verblijft 2 nachten in dit fantastische camp en via gamedrive en wandelsafari’s (video) ontdekt u ook dit gebied waar u geen andere toeristen zult zien. Kanga Camp is werkelijk een fantastisch camp om uw Extravaganza safari door Zimbabwe af te sluiten.
Overnachting: Kanga Camp (fully inclusive)

Dag 9: Victoria Falls.
Afhankelijk van uw vlucht staat er vanmorgen nog een activiteit op het programma voordat u naar de airstrip word gebracht. Via een senic flight over Lake Kariba en de afgelegen bergen vliegt u via Hwange NP wordt u naar Victoria Falls gebracht voor een overnachting bij Ilala lodge. U heeft hier en vrij programma totdat u morgen naar het vliegveld van Victoria Falls wordt gebracht.
Overnachting: Ilala Lodge (ontbijt)

Dag 10 Einde
U word bij Ilala lodge opgehaald en naar het vliegveld van Victoria Falls gebracht voor u vlucht naar Nederland.

PRIJSINDICATIE PER PERSOON 2020

De prijs vanaf € 4.560,00 (laagseizoen) tot € 6.680,00 (hoogseizoen).

Single Supplement is op aanvraag.

Going Africa Safaris kiest er voor om voor deze voorbeeldsafari de prijs als indicatie weer te geven. Dit doen we omdat de prijzen in de regel afhankelijk zijn van een of meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:
# Koers USD/EURO
# Reisperiode
# Aantal deelnemers
# Gewenste aanpassingen
# Etc…..

Heeft u belangstelling voor deze safari, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?

Dat is mogelijk. Door op onderstaande link te klikken, maakt u de safari al een klein beetje mee. U treft dan meer foto’s, informatie over de accommodaties en gebieden aan. Veel plezier en neem bij vragen gerust contact op met ons.

Zimbabwe Extravaganza 

Eventueel deze safari aanpassen?

Bovenstaande safari is een voorbeeld safari. Natuurlijk is het mogelijk om afhankelijk van het budget van de genoemde accommodaties af te wijken. In de regel begroten we deze voorbeeld reizen omdat we voor het betreffende jaar in uw voordeel betere combinatie prijzen krijgen of vinden dat betreffende accommodaties een juiste of betere prijs/kwaliteit verhouding hebben. Maar bijna elke route is aan te passen aan uw wensen en uw budget. Er zijn erg veel mogelijkheden en de accommodaties die we op de website aangeven kunnen u hierbij helpen. Staat een bepaalde accommodatie er (nog) niet bij, dan houdt dat niet in dat we deze accommodatie niet aan kunnen bieden. Vraag ons dus ten allen tijde naar de mogelijkheid om uw wens in te vullen. Het moet wel heel erg gek zijn wanneer we uw wens niet in kunnen vullen. Daarbij willen we wel aan bepaa lde kwaliteitseisen blijven voldoen.

Verlengingsmogelijkheden

Deze safari biedt uitstekende mogelijkheden om te verlengen. Aan het begin van de safari is het mogelijk om uw safari in Botswana te verlengen. Aan het einde van de safari is het mogelijk om langer in Zimbabwe te blijven. 

Bagage limiet

Vanwege de binnenlandse vlucht(en) kent deze safari de volgende bagagelimiet per persoon.
Een reistas (geen harde koffers) van maximaal 15 kg en één stuk handbagage van maximaal 5 kg.

Route kaart

De route kaart kunt u vinden wanneer u op de betreffende link klikt onder het kopje "Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?"« Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap