Zoeken
Veiligheid

Over het algemeen is Zuid Afrika voor de toerist een veilig land, indien van tevoren de nodige maatregelen worden genomen en voorzichtigheid wordt betracht. Geef geen gelegenheid tot diefstal en gebruik uw gezond verstand.
Voor meer reisadvies klik hier.

Beste reistijd

Het hele jaar door te bereizen. Van februari t/m eind november is de reistijd er goed.  Voor de Kaapstad regio geldt dat het van eind juni tot midden augustus regenperiode is.

Visum/paspoort

U ontvang bij aankomst een gratis visum voor drie maanden. Uw paspoort dient nog 30 dagen na vertrek uit Zuid-Afrika geldig te zijn en twee naast elkaar gelegen lege pagina's te bevatten.

Zuid-Afrika gerelateerde links

- Fair Trade Zuid-Afrika
Wikipadie Zuid-Afrika
- Sanparks Zuid-Afrika
- BBC Zuid-Afrika
- Ambassade Z-Afrika
- South Africa Airways
- Tourism Board
Stichting SPOTS
Boekt u via Going Africa Safaris uw safari, dan levert ook u een bijdrage aan het instant houden van de grote katachtige in Afrika. Lees meer .....

Thuisvaccinatie.nlWe werken samen met het LCR aangesloten Thuisvaccinatie.nl. Thuisvaccinatie.nl komt bij u thuis. Ook buiten kantooruren.
Lees meer ……


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.


Printen | E-mail

Zuid-Afrika, Ecotrainingen en Ranger cursussen

Neemt u geen genoegen met de gebruikelijke korte ervaringen met de Afrikaanse flora en fauna? Wilt u meer weten van de Afrikaanse bush? Wilt u een opleiding tot ranger volgen of misschien een lodge gaan runnen in een wildlife area? Dit zijn zomaar een paar redenen om contact met ons op te nemen. Wij kunnen u helpen en hebben een uniek aanbod aan eco-trainingen en ranger cursussen. Het is mogelijk een cursus te volgen waarbij u veel kunt leren over de fascinerende planten- en dierenwereld. De cursussen en trainingen zijn oorspronkelijk bedoeld voor mensen die een carrière in het ecotoerisme willen. Denk daarbij aan rangers en professionele gidsen. Maar steeds meer melden ook de meer avontuurlijke Afrikareizigers zich aan. Daarmee zijn de ranger cursussen en eco-trainingen geschikt voor iedereen die bovengemiddeld geïnteresseerd is in wat de Afrika te bieden heeft in de wildernis. U beleeft de natuur nog meer dan tijdens normale safari¬ís en leert deze natuur ook beter kennen en begrijpen. Een goede aanvulling op uw kijk naar de Afrikaanse wildlife voor volgende reizen of voor het beroep wat u nastreeft.

Tijdens de trainingen en cursussen krijgt u inzicht in het belang van conservatie. Ook leert u wat er allemaal bij komt kijken om ranger te worden. Ervaren, gemotiveerde en goed gekwalificeerde instructeurs verzorgen de trainingen en cursussen en allen hebben ze een passie voor de Afrikaanse bush. Zowel de praktische interpretatie van de natuur als theorie komen aan bod. Tijdens de programmaonderdelen verblijft u vaak in de bush en niet zelden komt u oog in oog te staan groot wild tijdens een van de ontdekkingstochten per voet. Het complexe ecosysteem leert u zo beter begrijpen. Zowel Karongwe Camp als Makuleke Camp liggen in wildlife gebieden waar veel dieren leven. Olifanten, neushoorns, leeuwen, luipaarden kunt u naast de antilopen en andere kleinere diersoorten tegen komen. Vogels en insecten vervolmaken samen met de rijke flora uw lesmateriaal.
 
Klik op de gekleurde namen van de trainingen om een pdf met meer informatie te downloaden.

Nog even belangrijke informatie vooraf.

Lees meer waarom u voor EcoTraining zou moeten kiezen en niet voor een van de goedkoper kloons van EcoTraining. 

  • EcoTraining beschikt over een 83% employment rate na opleiding professional Field Guide te hebben gevolgd.
  • De trainingen worden in meerdere niet omheinde camps gegeven verspreid over de training. Hierdoor ontstaat ervaring in meerdere en verschillende wildlifegebieden en dus meer specialistme.
  • Eco Training is toonaangevend leider in deze industrie en geeft ook lokale trainingen aan gidsen en lodges in 10 verschillende Afrikaanse landen. 
  • Eco Training beschikt over eigen camps in 3 verschillende Afrikaanse landen – Dus niet alleen in Zuid-Afrika.
  • Eco-Training levert het grootste aantal FGASA studenten in de wereld.

 

De volgende Ecotrainingen en Ranger cursussen bieden we aan.

Professional Field Guide
De meest gewilde maar ook langste cursus is de "Professional Field Guide" cursus. Deze cursus duurt een jaar is daaraan verbonden zit dat de cursus voor mensen is die ranger willen worden of een lodge willen runnen in een wildlife area of game farm. Zes maanden bestaan uit een theorieopleiding en vijf maanden wordt u tewerkgesteld in een lodge.
Duur: bijna 11 maanden. 

Aanvangsdata 2018 (camp): 4-1, 31-1, 2-8, 3-9, 1-10
Prijs 2018: ZAR 275.000,00

De overnachting in Johannesburg en de transferkosten voor de Bush Bus ontvangt u gratis van ons en zijn daarmee inbegrepen in de prijs.

The Field guide (Level one)
De Field guide is een uitstekende cursus voor de beginnende ranger. Bijna alle onderdelen van de natuur komen aan bod. Navigatie, survival skills, 4x4 rijden, het benaderen van gevaarlijke dieren en orientatie in de bush komen ook aan bod. Zo ook het positioneren van de auto voor fotografie en het gebruik van verrekijkers. U heeft een rijbewijs nodig om het officiele FGASA Certificaat te behalen.
Duur: 55 dagen 

Aanvangsdata 2018 (camp): 5-1 (Karongwe/Selati) 9-1 (Selati/Karongwe), 5-2 (Mashatu/Selati), 10-3 (Karongwe/Selati), 12-4 (Mashatu/Selati), 6-5 (Korongwe/Selati), 2-7 (Selati/Karongwe), 7-8 (Selati/Korongwe), 8-9 (Selati/Korongwe), 4-10 (Selati) 6-10 (Karongwe/Selati) 
Prijs 2018: ZAR 89.000,00

De overnachting in Johannesburg en de transferkosten voor de Bush Bus ontvangt u gratis van ons en zijn daarmee inbegrepen in de prijs.

The Safari guide
De safari guide is een uitstekende cursus om inzicht te krijgen in wat het vak van een Field Guide inhoud. Veel van de inhoud van de Field Guide level 1 wordt hierin ook behandeld echter wordt hieraan niet het certificaat FGASA aan verbonden. Deze training is dus meer voor degenen die absoluut meer wil weten van de bush en het daarin werkzaam zin, maar is niet meteen op zoek naar een baan in dit vakgebied.
Duur: 28 dagen 

Aanvangsdata 2018 (Camp): 28 dagen: 5-6 (Karongwe), 2-9 (Mashatu). 
Prijs 2018: ZAR 50.500,00 (28 dagen)  

De overnachting in Johannesburg ontvangt u gratis van ons en is daarmee inbegrepen in de prijs.

Ecoquest
De Ecoquest is een verkorte Field Guide cursus bedoeld voor degenen die willen kijken of ze verder willen in dit vak en voor degenen die gewoo n meer over de bush willen leren maar niet een maand vrij kunnen maken en/of geen zin hebben in formeel studeren. Je bent tot wel 8 uur per dag bezig in de bush met het leren over alle kleine en grotere aspecten van het ecosysteem om je heen. Vooral insecten en vogels krijgen aandacht.
Duur: 7 of 14 dagen
 
Aanvangsdata 2018 (camp): 7 dagen: 19-03 (Makuleke), 29-10 (Karongwe/Makuleke), 14-11 (Makuleke), 22-11 (Makulekje), 10-12 (Karongwe) 14 dagen: 16-07 (Karongwe) 18-08 (Makulekje/Karongwe), 01-11 (Mashatu/Makulele) 
Prijs 2018: ZAR 28.100,00 (14 dagen) en ZAR 16.500,00 (7 dagen)

Trails Guide 
De Trails Guide valt te zien als een vervolg op de Field Guide. Hier ligt de nadruk meer op het te voet begeleiden van klanten en het verder ontwikkelen van de kennis en vaardigheden. Verder wordt er veel aandacht gegevens aan veiligheid en het nem en van juiste beslissingen bij encounters met gevaarlijke dieren. Onderhoud van voertuigen en het camp en samenwerken krijgen ook meer aandacht.
Duur: 28 dagen 

Aanvangsdata 2018 (camp): 5-1 (Makuleke), 09-1 (Mashatu), 14-4 (Makuleke), 17-5 (Makuleke), 23-6 (Makuleke), 15-7 (Mashatu) en 14-11 (Mashatu)
Prijs 2018: ZAR 50.500,00

De overnachting in Johannesburg ontvangt u gratis van ons en is daarmee inbegrepen in de prijs.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende cursussen en trainingen en verdere relevante informatie daarover.
Naast de bovenstaande cursussen en trainingen zijn er nog meer opleidingen zoals: Game Ranger Experience (14 dgn), Advanced Birdig (7 dgn), Animal Tracks and Tracking (7 dagen), Wildlife fotografie (5 of 7 dagen), Bush Survival course (7 dagen) en Conservation course (14 dagen). Belangstelling? Neem gerust contact met ons op.

Wat is FGASA en SASSETA

FGASA staat voor Field Guides Association of Southern Africa. Wanneer u als ranger wilt werken, heb je een diploma nodig van FGASA. Minimaal 1 maand voor aanvang van de cursus moet de registratie plaats vinden. Tijdens de ranger cursus doe je dan examen voor de FGASA. Om te slagen moet je minimaal 75% halen. Verder wordt er verwacht dat je lid blijft van FGASA. Aan het registreren en het doen van examens zijn extra kosten verbonden welke al zijn opgenomen in de prijs van de training. Andere onderdeel waar je examen voor kunt doen is bijvoorbeeld Advanced Rifle Handling (ARH). Je moet dan overigens al kunnen schieten. Ook View Potentially Dangerous Animals (VPDA) kun je examen doen. Wil je niet als ranger werken, dan ontloop je deze examens en procedures en ontvang je het Ecotraining Certificaat.
FGASA will only issue your FGASA level 1 certificate if you have valid first aid qualification!

SASSETA staat voor Sector Education and Training Authority. Dit is de instantie die is belast met toezicht op de kwaliteit van vuurwapentraining. Noodzakelijk om als ranger te kunnen werken.

Boekingen

Heeft u belangstelling voor een training of cursus, neem vrijblijvend contact met ons op. Er zijn meer wetenswaardigheden en het wordt mogelijk te onoverzichtelijk om alle informatie op de website te plaatsen. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld transfers naar de kampen, de benodigde binnenlandse vluchten van en naar de dichtstbijzijnde vliegvelden, de internationale vluchten en eventuele hotelovernachtingen bij een verlenging.
Wij hanteren in tegenstelling tot andere safari's en reizen die we aanbieden voor deze trainingen en cursussen de prijs in Zuid-Afrikaanse Randen (ZAR). Daarmee garanderen we dat u via ons niet meer hoeft te betalen dan wanneer u bij de uitvoerende instantie zou moeten betalen. Verder houden we rekening met de omwisselkoers zoals deze geldt op het moment van aan betalen en het moment waarop u de restantbetaling wilt doen (maar uiterlijk 3 maanden voor aanvang van de cursus of training).
Let op: voor deze trainingen en cursussen vraagt de lokale instantie een aanbetaling van 40%. Wij moeten hier dus afwijken van het tarief zoals aangegeven in onze reisvoorwaarden.
Verder heeft het via ons boeken voor u als voordeel dat u geen internationale transferkosten maakt voor het overboeken van de betalingen en tevens valt u reis dan onder het SGR. Waarom dus niet via ons boeken!

Informatie over de camps en aanvullende informatie.
Algemene aanvullende informatie en camp informatie.

Aanmelden/downloadsOnderstaande formulieren kunt u downloaden. Na het doorlezen, invullen en ondertekenen van de formulieren stuurt u de formulieren per email of per post op naar Going Africa Safaris. 

Het gaat dan om een:
Registration form
Letter of commitment
Indemnity form
Indemnity form Botswana
Medical questionnaire
Bush Bus information
Bush Bus booking form

Introductie video

 

  Calamiteitenfonds  
 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap