Vertrek

Deze Zuid-Tanzania fly-in lodge safari reis is (met uitzondering van de periode maart t/m mei) het hele jaar door beschikbaar en kan op elke gewenst moment beginnen.

Aantal deelnemers

Dit is geen groepsreis maar een prive safari met uw eigen gezelschap. 

Seizoenen

Hoogseizoen
01-07 t/m 31-10
24-12 t/m 04-01

Laagseizoen
04-01 t/m 28-02
01-06 t/m 30-06
01-11 t/m 23-12

single toeslag

Prijzen op aanvraag 

Inbegrepen bij deze safari

Alle transfers volgens reisschema, alle maaltijden en accommodatie volgens reisschema, game- en activity package volgens reisschema.

Niet inbegrepen bij deze safari

Uw internationale vluchten, drankjes uit de bar, verzekeringen, uw persoonlijke uitgaven, tips/giften, medische evacuatie.

Vliegtickets

De intercontinentale vluchten zijn niet inbegrepen. Vluchten met een aankomst in Dar es Salaam en vertrek van Dar es Salaam zijn aan te bevelen. Dit kan via verschillende maatschappijen.
Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten voor u.

Vluchten tussen de camps

Voor de vluchten tussen de camps is per persoon 15 kg aan bagage toegestaan. Niet in een harde koffer.

Visum en paspoort

U hebt een visum nodig aan te vragen bij de Ambassade of aan de grens. Voor de aanvraag bij de ambassade hebt u een geldig paspoort, een reisbevestiging, één pasfoto en het bewijs van inenting tegen gele koorts nodig.
Koopt u een visum aan de grens, dan heeft u alleen een geldig paspoort nodig.
Uw paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst uit Tanzania.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.Printen | E-mail

9-daagse safari naar de hoogtepunten van Zuid Tanzania.

Deze safari is een safari naar het zuiden van Tanzania. Tijdens deze safari door Zuid Tanzania bezoekt u Mikumi NP, Ruaha NP en Selous GR. De safari naar Zuid Tanzania is een safari met een aangenaam reistempo en uitstekend te verlengen met een verblijf op bijvoorbeeld Zanzibar en te combineren met onze 7-daagse safari in het noorden van Tanzania.
Tijdens de safari vinden de transfers tussen de accommodaties per vlucht plaats. Dit voorkomt dat u zeer lange reisdagen nodig heeft om van het ene park naar het andere park te riijden. Denk daarbij aan 6 uur of meer rijden. Verder zou de transfer over de weg van Ruaha naar Selous alleen maar met een tussenkomst van Mikumi gemaakt kunnen worden. Na ongeveer 6 uur rijden van Ruaha naar Mikumi de volgende dag door naar Selous met een te verwachten transferduur van omstreeks 9 uur. We hebben het in juli 2017 opnieuw zelf weer getest en geprobeerd en het is gewoon te vermoeiend.
Tijdens de game drives maakt u gebruik van een open safari auto met een gids van de betreffende accommodaties. De gidsen kennen dus goed de weg in de parken en weten de laatste ontwikkelingen betreffende de gedragingen van de dieren. 

Korte reisbeschrijving

Dag 1: Dar es Salaam. (vrijdag)
Na aankomst in Dar es Salaam wordt u bij het vliegveld ontvangen en naar uw hotel in Dar es Salaam gebracht.
Overnacht: Dar es Salaam Airport Guest House  

Dag 2: Mikumi National Park.
Na het ontbijt wordt u terug naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Mikumi. De vlucht (max. 15 kg bagage) vertrek om 10:30 uur en u komt om ongeveer 12:00 uur aan in Mikumi. Voldoende tijd dus nog om na de lunch een game drive te maken in Mikumi NP.   
Overnachting: Mikumi Wildlife Camp (O,L,D) 

Dag 3: Mikumi National Park.
Vandaag staat er een ochtend en een middag game drive op het programma. Geniet van de uitgestrekte vlaktes, de waterholes en het diverse langschap van Mikumi.   
Overnachting: Mikumi Wildlife Camp (O,L,D)

Dag 4: Ruaha National Park.
Vanmorgen staat er nog een game drive op het progrramma alvorens u naar de airstrip wordt gebracht voor uw transfervlucht (12:20 - 13:25 uur) naar Ruaha NP. Na ontvangst op de airstrip wordt u naar de lodge gebracht voor uw lunch en om even te relaxen. Vanmiddag staat er een game drive op het programma.       
Overnachting: Tandala Tented Camp (O,L,D) 

Dag 5: Ruaha National Park.
U verkent vandaag Ruaha NP opnieuw met een ochtend en middag game drive. U volgt onder andere de loop van de rivier waar zeker in het droge seizoen veel dieren te vinden zijn. Kleine weggetjes voeren u telkens weer naar de rivier wat regelmatig leuke en unieke doorkijkjes oplevert. Landschappelijk is Ruaha NP dan ook een fantastisch park. 
Overnachting: Tandala Tented Camp (O,L,D) 

Dag 6: Selous Game Reserve.
Wederom staat u vroeg op om nog van een heerlijke game drive te genieten voordat u afscheid neemt van Ruaha NP. U wordt naar de airstrip gebracht om naar het derde wildlife gebied van deze groepssafari safari te genieten. Na de transfervlucht (13:45 - 15:40 uur) wordt u bij de airstrip in Selous GR ontvangen en naar de lodge gebracht.  
Overnachting: Selous Wilderness Camp (O,L,D) 

Dag 7: Selous Game Reserve.
Vandaag verkent u Selous GR op diverse manieren. Vanochtend staat er een wandelsafari (kinderen onder 16 jaar mogen niet deelnemen aan de wandelsafari) op het programma. U verkent de omgeving te voet en leert ook meer over de kleinere elementen uit de natuur. Na de lunch en een heerlijk relaxmoment is het tijd om via een bootsafari de oevers en zandbanken van de Rufiji rivier af te speuren naar krokodillen, nijlpaarden, vogels en hopelijk ook overstekende olifanten of andere dieren die hun dorst komen lessen. Vlak na het het moment dat de zon ondergaat, keert u terug naar de lodge voor een lekker diner.  
Overnachting: Selous Wilderness Camp (O,L,D)

Dag 8: Selous Game Reserve.
Na gisteren Selous op diverse manieren te hebben ontdekt, maakt u vandaag een ochtend en middag game drive. U verkent diverse gebieden langs de rivier, de fraai ogende meertjes met palmbomen en de gebieden wat meer afgelegen van het water. Zo krijgt u een compleet beeld van wat Selous te bieden heeft.  
Overnachting: Selous Wilderness Camp (O,L,D) 

Dag 9: Dar es Salaam
 
Vanmorgen wordt u na het ontbijt en nog een ochtend game drive en late lunch na ar de airstrip gebracht voor de transfervlucht (16:00 - 16:35 uur) naar Dar es Salaam. (O,L)

Wilt u uw Tanzania reis verlengen met een strandbestemming, we informeren u graag over de mogelijkheden.

PRIJSINDICATIE PER PERSOON 2020

01-01 t/m 05-01
$ 4.115,00

06-01 t/m 29-02
01-06 t/m 15-06
01-11 t/m 15-12
$ 3.985,00

16-06 t/m 31-10
$ 4.115,00

16-12 t/m 31-12
$ 4.085,00


Single Supplement is op aanvraag.

Heeft u belangstelling voor deze safari, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Eventueel deze safari aanpassen?

Bovenstaande safari is een voorbeeld safari. Natuurlijk is het mogelijk om afhankelijk van het budget van de genoemde accommodaties af te wijken. In de regel begroten we deze voorbeeld reizen omdat we voor het betreffende jaar in uw voordeel betere combinatie prijzen krijgen of vinden dat betreffende accommodaties een juiste of betere prijs/kwaliteit verhouding hebben. Maar bijna elke route is aan te passen aan uw wensen en uw budget. Er zijn erg veel mogelijkheden en de accommodaties die we op de website aangegeven kunnen u hierbij helpen. Staat een bepaalde accommodatie er (nog) niet bij, dan houdt dat niet in dat we deze accommodatie niet aan kunnen bieden. Vraag ons dus ten allen tijde naar de mogelijkheid om uw wens in te vullen. Het moet wel heel erg gek zijn wanneer we uw wens niet in kunnen vullen. Daarbij willen we wel aan bepaalde kwaliteitseisen blijven voldoen. Een verlenging naar een van de eilanden of Lazy Lagoon is ook goed mogelijk. « Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap